fbpx
Artikkelit

Rock The Beach – keskiviikko 26.6.2013

”Paikka itsessään on
nappivalinta festareille.”

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Rock The Beach virkistää kotomaan kesäfestarivalikoimaa rokkiteemalla tuoden paikalle laajan skaalan esiintyjiä Rammsteinista Thirty Seconds To Marsiin. Aloituspäivä jätti hyvät tunnelmat ja lupauksen menestyksekkäästä tapahtumasta. Paikka itsessään on nappivalinta festareille tunnelmallisten maisemien ja riittävän ison alueen ansiosta, ainakin aloituspäivän 17 000 kävijää mahtuivat paikalle hyvin.

Live Nationilla on selkeästi hyvät suhteet moneen suuntaan, sillä myös säiden jumalat olivat suosiollisia Rock The Beach -festareiden aurinkoisena aloituspäivänä, heitettiinpä mukaan myös pari virkistävää sadekuuroa juuri sopiviin kohtiin. Toimiva tapahtuma ja aurinkoiset puitteet saivat aikaan jumalaisen asian – rennon ja iloisen yleisön.

Värikäs festarikansa otti kaiken irti reippaan kymmenen hehtaarin tapahtumapaikasta. Väki kahlasi vedessä, otti aurinkoa, nautti virvokkeita ja monituisia herkkuja, harrasti sumopainia, pomppi pomppulinnassa ja nautti täydellisestä kelistä sekä tietenkin hyvästä musiikista. Mikäpä siinä ollessa.

Aurinko paistaa ja vettä sataa

Queens Of The Stone Agen keikkaa odotellessa lämpötila oli 27 asteen tuntumassa ja pitkän hellepäivän jäljiltä alkoi sielussa ja ruumiissa tuntua pientä janoa, mutta erinomaiseen kohtaan itsensä ajoittanut kesäinen kuurosade virkisti ja ilahdutti. Sade ei turhan kauaa ihmisiä kiusannut, eikä häirinnyt QOTSAn esiintymistä tippaakaan, keikka kulki kivasti moninaisten hittien saattelemana ja sai oman tanssijalkani nytkymään pariin otteeseen. Bändi antoi laulaja-kitaristi Josh Hommelle tilaa esiintyä ja kosiskella yleisöä spiikeillään. Paikalle kokoontuneet fanit vaikuttivat tyytyväisiltä kokemaansa.

Tiukan aikataulun vuoksi en ehtinyt seuraavaa keikkaa kuvaamaan, mutta voin vakuuttaa, että Stone Sour jylisi upeasti ja toimitti rantakansalle metallista herkkua. Stone Sour esitteli monia kasvojaan tuoden settiin hienoa draaman kaarta. Listalla oli kovien jytinöiden ohella myös rauhaisampaa tuotantoa, jolloin Corey Taylor esiintyi yksin laulaen ja kitaraa soittaen saaden yleisön mukaan slovareiden tahtiin. Muun bändin palatessa lavalle lisättiin taas pökköä pesään, keikan kliimaksisella loppupuolella kuultiin myös Black Sabbathin Children Of The Grave.

Ennen illan päättävää Green Dayn keikkaa yleisö sai kuunnella Queenin Bohemian Rhapsodyn, voisiko tuon paremmin odottelumusiikin valita? Hietsussa ei kaikunut ihan yhtä kovaa kuin tällä videolla, mutta kappale toimi kuin omana esiintyjänään yleisön eläytyessä ja laulaessa mukana.

Vihreä päivä

Queenin hengen jälkeen vuorossa oli lihaa ja verta oleva Green Day, joka vaikutti tenhollaan. Miten tuo bändi oikein onnistuu olemaan noin tiukka ja vauhdikas? Esimerkiksi laulaja-kitaristi Billie Joe Armstrong on ylittänyt neljänkympin rajan, mutta ei sitä käytöksestä ja ulkonäöstä arvaisi. Syväjäädyttävätkö ne bändin keikkojen väliseksi ajaksi? No, oli syy mikä tahansa, niin eilinen kaksi tuntia ja vartti oli kovaa kamaa. Aurinko laski keikan aikana, mutta yleisön ja bändin hehku jatkui loppuun saakka.

Energinen bändi pisti parastaan ottaen myös yleisön tiiviisti mukaan keikalle. Jopa niin tiiviisti, että lavalla nähtiin keikan aikana kaksi yleisön jäsentä. Ensimmäiseksi Armstrong poimi naispuoleisen fanin mukaan laulamaan, myöhemmin lavalle kutsuttiin nuori mies, joka pääsi soittamaan kitaraa – ja sai hoidettua sen hienoin rokkistaraelkein. En tiedä onko tuo nuori mies vieläkään toipunut kokemastaan, sillä Armstrong otti itselleen uuden kitaran ja lähetti nuorukaisen lavalta toisen kitaransa kanssa.

Green Dayn keikka ei ollut kuitenkaan vain pelkkä show siniristilippuineen ja vesi-, vessapaperi- ja paitatykkeineen (arvatkaapa lensikö yksi paidoista suoraan päin, siinä sai rukoilla suojelusta kun väki syöksyy kohti joka suunnasta), vaan se oli myös laadukasta musaa skarpin soitannon kera. Bändi on sujuvasti toimiva, vuosien mittaan yhdeksi sulautunut kokonaisuus, joka selvästi nautti esiintymisestä.

Ensimmäinen päivä aloitti festarit hyvällä energialla ja taitaa käydä niin, että energiataso sen kun kasvaa Rock The Beachin jatkuessa. Koettavaa on vielä paljon ja finaalina koetaan lauantai-iltana Rammsteinin kokopitkä konsertti. Lippuja löytyy vielä!

Lisätiedot: www.rockthebeach.fi
Liput: www.rockthebeach.fi/liput
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap