fbpx
Artikkelit

Keikkaraportti – Snarky Puppy – April Jazz Areena 25.4.2014

Snarky Puppy ilmestyi omaan tietoisuuteeni viime vuoden lopulla, mutta ärhäkät pennut eivät ole kuitenkaan mikään uusi ilmestys, vaan basisti/säveltäjä/tuottaja Michael League perusti kollektiivin jo vuonna 2004. Ahkera jalkatyö, reipas keikkailu, läheinen kontakti faneihin sosiaalisen median kautta ja erinomaisen laadukkaat tallenteet antoivat viime vuonna suuren sadon kun Snarky Puppy (feat. Lalah Hathaway) voitti Grammyn parhaasta R&B -esityksestä. Nyt plakkarissa on nannaa kahdesta maailmasta: arvostettu palkinto ja sen lisäksi katu-uskottava underground-maine. Ei paha.

April Jazzin valtavassa teltassa seisoskellessani ennustin tallenteiden perusteella laadukasta keikkaa, mutta en odottanut mitään sen kummempaa. Hah, olin väärässä. Soiton alkaessa pääsin yllättäen tunnustelemaan vuosikymmenten takaista fiilistä, jonka aikanaan koin kuullessani Dream Theateria ensimmäistä kertaa. Sen avoimen raikkaan, joka suuntaan laajentuvan äänimaailman tuottama pidättelemätön ilo tuli koettua nyt Snarky Puppyn keikalla toiseen kertaan. Erikoista.

Millaista se musiikki sitten on? Pörisevän mehevää fuusiota, jossa isona osana on tiukasti tarttuva rytmiikka. Genre? Tuttu sana. Snarky Puppyn tapauksessa genreistä ei tarvitse piitata, jätkät tekevät itseään miellyttävää menevää musiikkia juuri niistä mausteista ja juuri niillä soittimilla kuin tahtovat. Levyllä se on laadukasta, livenä musiikin energia vangitsee ja nostattaa tasonsa vielä korkeammalle.

Michael League

April Jazzin keikalla Snarky Puppy puraisi kiinni iloisella asenteella sekä groovaavan täyteläisellä ja kirkkaan pörheällä soundilla – tuntui kuin musiikki olisi vellonut ympärillä lähes aineellistuneen pallomeren tapaan, eikä pylly suostunut pysymään paikoillaan. Olin urhea tyttö ja sain otettua April Jazz Areenan tunnelmista visuaalejakin tähän mukaan maisteltaviksi, vaikka noissa fiiliksissä oli vaikea keskittyä mihinkään muuhun kuin tuohon elävään ja dynaamiseen musiikkiin.

Viime viikolla oli sekä bändillä että yleisöllä montakin syytä iloita, sillä kyseessä oli Snarky Puppyn ensimmäinen Suomen-vierailu ja kaiken lisäksi saimme kunnian olla ensimmäinen etappi bändin viisiviikkoisella kiertuerupeamalla. Michael Leaguella oli myös keikkaa edeltävänä päivänä syntymäpäivä, ja mies kiitteli veikeästi hymyillen yleisöä onnitteluista uskotellen täyttäneensä hurjat 22 vuotta. Kaikki tuo – hyvän keikkapaikan ja miksauksen lisäksi – johti erinomaisen onnistuneeseen iltaan, joka oli mielestäni koko April Jazzin kohokohta.

Maistuis varmaan sullekin?

Niinpä, on se epäreilua tulla tänne leveilemään hienoilla keikoilla, jotka jo menivät. Mutta hei, ei hätää, Snarky Puppy saapuu ihan pian uudelleen tänne rakkaan kotomaamme suloiseen suveen, nimittäin heinäkuiseen Pori Jazziin ilahduttamaan Kirjurinluodon yleisöä menevällä fuusiollaan ja päräyttävän raikkaalla energiallaan. Sinne! Tai ainakin levykauppaan!

Snarky Puppy – Shofukan

Snarky Puppy – Outlier

Snarky Puppy – Bent Nails

Snarky Puppy feat. Lalah Hathaway – Something

Michael League

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap