fbpx
Artikkelit

Hifi-messut 13.-15.9.2019

Pienenevätkö hifimessut vuosi vuodelta? Siitä riippumatta nyt vuonna 2019 Messukeskuksen tapahtumassa oli sekä hyväntuulisia järjestäjiä että paljon nähtävää.

Tein perjantaina 13.9.2019 heti Hifi-messujen auettua lyhyen kävelyn läpi valikoiman. Alla kuvasatoa (yllä aloituskuvassa Emotiva RMC-1, markkinoiden edullisin 9.1.6-kotiteatteriesivahvistin XPA DR -päätevahvistimen seurassa) ja nopeita tunnelmia. Tämä on vain hyvin kevyt läpikatsaus, paremman selon tunnelmasta saatte menemällä messuille.

Pro-Jectin mallisto yltää ihan peruslaitteista varsin järeään highendiin.

Pro-Ject

Pathos-järjestelmän ääni tihkuu intiimiyttä ja epäkaiutinmaisuutta. Basso uhkuu voimaa, mutta ei nouse yhtään haitallisesti pintaan. Puristista highendiä.

Pathos
Pathos

Yamaha

NAD, System Audio
NAD

Tivoli Audio

Cambridge Audio tuuppasi sujuvasti KEFin pikku-Bladea. Ilmava stereokuva ja vaikka soitettava musiikki oli kamalaa ulinaa, laitteisto onnistui taikomaan siihen yllättävän hyvin eloa.

Kef Blade Two, Cambridge Audio
KEF Blade Two

McIntosh 275 -putkipäätevahvistimen liitinrivistö.

McIntosh 275

Hanki lisää kuunneltavaa!

Larsenilla koko etuseinä tulvii musiikkia, makean valtava ja ilmava äänikuva. Lähellä takaseinää äänensävyssä oli riittävästi mehevyyttä. Näitä voi kuunnella miltä puolelta huonetta vain ja aina on yhtä hyvä fiilis.

Larsen 6

Puoli tusinaa Naimia potki isoihin Focaleihin kiitettävästi vauhtia. Menevyys, dynamiikka ja lattiaa vasten savuavat tennarinpohjat ovat oikein hyviä tapoja lähestyä musiikkia.

Focal, Naim
Focal

Emotivat olivat kylmillään, silti niiden ympärillä riitti huomattavan paljon kiinnostunutta hyörinää.

Emotiva

Aurelia + Musical Fidelity soittivat klassista, vaikeinta mahdollista materiaalia älppäriltä, MAG LEV Audion kelluvalautaisella vinyylisoittimella, eikä kompastellut yhtään. Huiman hauska ja takuuvarma keskustelunaihe.

Aurelia, Musical Fidelity
MAG LEV Audio

Linn Selekt ja hyvin sirot Golden Earin Triton One.R:t kuulostivat helpoilta, Linnin eläviltä ja mainiosti kulkevilta. Hauskinta oli kuitenkin laitteiston superyksinkertainen olemus, keskusyksikkö ja kaksi kaiutinta. Helppoa nautiskelua.

Linn Selekt, Golden Ear Triton One.R
Linn Selekt

Hifiklinikan laitteisto ei ollut vielä soimassa kun kävin aamulla paikalla. Jouduin ”tyytymään” maitotölkin kokoisten putkien silittämiseen.

KR

Kii tuuttasi kohtalaisen siroista kaiuttimista mahtipontista klassista niin, että lahkeet lepattivat. Toki bassoelementtejä ja tehokkaita vahvistinkanavia on enemmän kuin Finnkinon saleissa sekä tuomassa kapasiteettia että hallitsemassa suuntakuviota.

Kii Three BXT
Kii three

KEF LSX

Avantgarde Acousticseissa soi kuvottava messupuuppa. Ääni sai silti lähes kyyneleet silmiin.

Avantgarde Acoustics
Avantgarde Audio

Pear Audio

JBL L100 Classic ja Mark Levinsonia pienenä henkisenä tukena. Kaiutin näyttää vintagelta, kuten pitkin, ja soi modernilla läpikuultavuudella ja puhtaudella, kuten pitikin.

JBL L100 Classic, Mark Levinson
JBL L100 Classic

Hifimestalla oli niin paljon harrastajia intoilemassa levyistä ja laitteista, että kovin tarkkaan ei pystynyt Melco-Bryston-Audio-Vector -setin ääntä arvoimaan, mutta huomasin kyllä lenkkarini liikkuvan lattialla Stavrozin tahtiin. Suosittelen tutustumaan, esiintyjään ja laitteisiin.

Melco. Bryston
The juttu

Hh.org. 3D-tulostetut kaiuttimet itse suunnitellulla suuntaimella (hatunnosto!) ja dipolisubbareilla. Vaikea keksiä moitittavaa.

Hifiharrastajat Ry
Hifiharrastajat Ry

B&W:n pikkuisia ja langattomia Formation Duo -jalustakaiuttimia oli kyllä subwoofer tukemassa, mutta ääni oli silti yllättävänkin iso.

Erik, Bowers ja Wilkins
Vain Bowers ja Wilkins

Hifimaailma, EISA

Brittiläinen vaihtoehto: Harbeth, Rega ja Exposure.

Harbeth, Rega, Exposure

Miten pieni hifilaitteisto voi olla, että se on edelleen uskottava? Dayton Audion minivahvistin mahtuisi kämmenelle, Aurelia Miniara toiselle.

Aurelia, Dayton Audio

Audiokaupalta pääsi oven läpikin hyvin hyvin matalia vavahduksia KEF-Optoma-Denon-Grandview-perustaisesta kotiteatterista käytävään. Sisällä huoneessa paineaalto tuntui luonnollisesti vielä paljon lisää ja sai monikanavaäänen sekä ISOn kuvan tuekseen. Näin saippuaa pitääkin katsoa.

KEF, Optoma, Grandview, Denon

Audio-Technica oli esillä koko hifirepertuaarillaan eli kuulokkeilla, levysoittimilla ja äänirasioilla.

Audio-Technica
Audio-Technica

Jee! Anti-Mode X4:n ohjausappi oli jo näytillä. Enää pitää jotenkin malttaa odottaa sen tuloa jakeluun.

Anti-Mode

Anti-Mode ja Amphionin Anssi veivät koko huomioni ja en suoraan sanottuna tullut kuunnelleeksi yhtään. Käykää te muut messuvieraat paikkaamassa tilanne.

Amphion, Anti-Mode

Accuphaset ja isot PMC:t eivät valitettavasti soineet kun kävin huoneessa, mutta sirot pikku-PMC:t soivat Brystonin elektroniikan ohjaamana levollisesti, helposti ja vaivattomasti.

Accuphase, PMC

Kuvat: Samu Saurama

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap