fbpx
Artikkelit

HBO Game of Thrones 3. kausi, Rory McCann haastattelu

Lähipäivinä kolmannelle kaudelle siirtyvä HBO:n Game of Thrones on viihdyttänyt ihmisiä vilautellen lohikäärmeitä, rintoja ja brutaaleja keskiaikavisioita. GoT:n maailma on synkkä, pahat eivät aina olekaan ihan täysin pahoja, hyvät pystyvät myös julmuuksiin ja pienet ihmiset joutuvat isojen velvollisuuksien eteen. English interview at the bottom of the page.

Televisiosarja tuo fantasiakuningas George R.R. Martinin kirjasarjan katsojien eteen autenttisena. Jylhää katsottavaa ja päheitä hetkiä löytyy pilvin pimein, eikä tarina lopu pitkään aikaan. Vaikka tarina on pitkä, niin kannattaa pitää mielessä, että GoT:n maailmassa ei paidan väri tai hahmon tärkeys merkkaa mitään – viikatemiehelle löytyy hommaa joka käänteessä. Nauti lempihahmoistasi vielä kun voit…

Sandor ”Hurtta” Clegane” on yksi tarinan synkeimmistä hahmoista, mieheltä on palanut niin toinen puoli kasvoista kuin koko usko ihmiskuntaan ja maailmaan. Lannistereiden uskollinen hurtta, julma soturi ja kylmä tappaja päätyy kuitenkin omalla tavallaan kiintymään naiiviin Sansa Starkiin. Ehkäpä kapinen, raivotautinen koirakin pystyy löytämään jotain hyvää sisältään.

Game of Thrones - Rory McCann - Sandor Clegane

HBO:n sarjassa Hurttaa näyttelee lähes parimetrinen, iloinen ja karismaattinen skotti Rory McCann. Eilen keskiviikkona mies saapui Helsinkiin HBO Nordicin järjestämään GoT:n kolmoskauden ennakkoensi-iltaan ja täytyy sanoa, että koko huone kirkastui miehen astuessa sisään. Sydämellinen stara poseerasi hyvillä mielin fanien kanssa, tervehti ihmisiä ja istahti vähän myöhemmin juttelemaan pressin kanssa.

Kysäisin mieheltä millaista GoT:n kuvaaminen on ollut, sillä luulisi, että noin isoissa ja vaarallisen näköisissä kohtauksissa on paljon vaaratilanteita.

”Kyllä, siellä on isot lavastukset ja paljon ihmisiä paikalla, joten vaaratilanteita syntyy. Me ollaan oltu kuitenkin todella onnekkaita. [koputtaa puuta] Vuosi tai pari sitten Belfastissa oli iso myrsky ja siellä yksi ihminen loukkasi jalkansa. Ja läheltä piti -tilanteita on ollut…”

”Ja ne hevoset, ne eivät mene aina sinne, minne pitäisi. Niiden kanssa voi tulla yllätyksiä. Varsinkin minun perkuleen hevoseni, Fat Bobin, kanssa. Fat Bob on ihan toivoton, toivottavasti se on jo pistetty lihoiksi. [vitsailee] Yhdessä kuvaustilanteessa kaikki menivät linnan suuntaan porttien läpi, mutta Fat Bob suuntasi satamaa kohti. Hevoset.”

Game of Thrones - Emilia Clarke - Daenerys

”Kerran minut kutsuttiin paikalle pimeän aikaan ja stunttikoordinaattori sanoi: ”Okei Rory, nyt aloitetaan, tämä on iso kohtaus. Sijaisnäyttelijäsi tulee tekemään tämän kohtauksen, mutta me tarvitsemme sinuakin lähikuviin.” Tuo sijaisnäyttelijä on tehnyt stunttikohtauksiani parissakin filmissä. Hän tuli sitten paikalle ja hevonen rupesi pyörimään väkkäränä ympyrää heittäen miehen selästään. Tämä nousi maasta ylös ontuen ja valitti: ”Satutan itseni joka kerta kun teen töitä kanssasi!””

”Seuraavaksi ilmoittivat: ”No niin Rory, nouse hevosen selkään.” Joo-o… Kun tuo sijaisnäyttelijä on kaiken lisäksi tosi hyvä hevosten kanssa!”

”Onhan niitä vähältä piti -juttuja ollut, miekkailukohtauksissakin. Kun käytetään isoja ja teräviä asioita, niin vahinkoja voi sattua. Mutta ollaan oltu onnekkaita. Olen vain kerran joutunut kuvauksista sairaalaan, silloin korvaan jumiutuneen korvatulpan vuoksi. Joutuivat imemään sen korvasta ulos ja sitten kysyivät vointiani. Muistan sanoneeni: ”Ei tarvitse huutaa!” Pystyin jonkin aikaa kuulemaan ruohonkin kasvavan…”

Ja sitten takaisin GoT:n maailmaan. Kolmoskauden ensi-ilta on ihan oven takana. Winter is coming!

HBO Game of Thrones Season 3: Trailer

I talked with Rory McCann about the dangers of working in the Game of Thrones sets. He told us:

”Yeah, huge sets, there are a lot of people about – things do happen. We’ve been very, very lucky. [knocks on wood] There was a really big storm on Belfast last year or was it a year before, and someone hurt their leg. There has been some close ones…”

Game of Thrones - Sean Bean

”And the horses, they aren’t guaranteed to go where you want. There’s an unknown factor with horses. Especially with my f*cking horse, Fat Bob. He is useless, I hope he is dog food now. [joking] On action, everybody would go to the castle through the castle gates, but Fat Bob would go towards the pier. It’s the horse thing.”

”Once I got called on set, it was nighttime and the stunt coordinator went: ”OK Rory, we’re on, this is a big scene here. I’m going to get your stunt double to do this, but we need your face.” The stuntman has doubled me in couple of films. He came through and the horse span round and round and round and he was thrown off. He fell on the floor, got off limping and said: ”Every time I work for you I hurt myself!””

”Then they went: ”Right Rory, get on the horse.” And you know… This guy is a really good horseman!”

”And yeah, there has been close ones, with the sword fights as well. Big, pointy things – things can happen. But we’ve been OK. The only time I’ve gone to hospital on the job was when I got an earplug stuck in my ear and they had to suck it out with this vacuum cleaner. Afterwards they asked if I was OK and I remember saying: ”You don’t need to shout!” I could hear the grass grow for a while…”

And now back to the world of Game of Thrones. Season 3 is here soon. Winter is coming!

HBO Game of Thrones Season 3: Trailer 2

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap