fbpx
Artikkelit

Audiokauppa – uuden Helsingin myymälän avajaiset 16.11.2019

Ytimestä tärähtää
audiokauppa-pro-ject-keltainen-8857b

Audiokauppa pitää Helsingin uuden Fredikinkatu 33:n myymälänsä avajaiset 16.11.2019. Lyhyt vierailu paikalla etukäteen näytti, että myymälää on rakennettu isolla vaivalla ja vielä keskeneräiset kohdat olivat erittäin lupaavia jo tässäkin vaiheessa.

Uusi, upea ja ihana sanovat miehet (V-M, Mika, Ville, Tuomo ja Janne) vaatimattomasti. Totta puhuen ei ole miesten syytäkään olla vaatimattomia. Uuden liiketilan tekemiseen on nähty järjetön määrä suunnittelua ja työtä, tulos on kertakaikkisen hieno.

audiokauppa-kef-reference5-blade2-8854
Valitettavasti näistä lattiakaiuttimista kumpikaan ei ollut soimassa kun kävin liikkeessä. Vasemmalla KEF Reference5 ja oikealla Blade2.

Fredrikinkatu 33:ssa, ihan Helsingin keskustassa, oleva Audiokaupan uusi liiketila viettää avajaispäivää huomenna lauantaina 16.11.2019. Myymälä onnistuu olemaan avara vaikka esillä on sen seitsemän(sataa) houkutinta niin musiikinkuuntelijalle kuin elokuvienkin ystäville. Esimerkiksi koko KEF:n mallisto aina Blade2:n asti on ihan vakiokalustoa. Eli ellet pääse avajaisiin, ei hätää, myöhemminkin ehdit.

audiokauppa-dynaudio-confidence-20-ja-30-8867
Dynaudion Confidence 30 -lattiamallin hinta on 19 000 euroa parilta ja Confidence 20 -jalustamallin 10 000 euroa. Ei pelkkää kevyttä hifiä.

Seinustoilla näkyy runsaasti myös Dynaudion malleja aina Confidence-sarjaa myöten. V-M Kupari kertoo, että Martin-Logan-mallistokin laajenee ja pian Helsingin myymälässä ovat kuunneltavissa ESL, ESL X ja 13A -mallit.

audiokauppa-alakerta-valkokangas-8861b
Järeämpi demoteatteri ei keikistele ja hempeile, mutta kun leffa alkaa, kyyneleet virtaavat silti silmistä ja virnistelevät suupielet osuvat pään takana yhteen.

Yläkerran kolmen kuuntelupisteen lisäksi alakerrassa on lisää kivaa, kaksi leffasettiä. Raskaampi, mustassa huoneessa oleva 7.2.6-kanavainen Dolby Atmos -järjestelmä, perustuu KEF:n Q-sarjan kaiuttimiin, SVS:n subwoofereihin (joita on kuulemma tarkoitus pitää koko mallisto koko ajan esillä), JVC:n DLA-N5 -D-ILA-videotykkiin ja Grandviewin akustisesti läpinäkyvään 120-tuumaiseen valkokankaaseen.

SVS:n subwoofereista on tarkoitus pitää koko mallisto esillä.

Vaaleampi lifestyle-henkinen alakerran tila oli vielä käydessäni kesken, mutta siihen tulee KEF:n uppokaiuttimilla tehty äänentoisto ja Philipsin OLED-televisio. Iso kaunis kuva ja hyvää ääntä, mutta mahdollisimman sisustusystävällisenä ratkaisuna. Philipsin OLED -ruutuja on kuulemma tulossa esille muutamakin malli.

audiokauppa-ultralahiprojisointi-8880b
Optoman ultralähiprojektori, sille optimoitu Grandview ALR -päivänvalo-valkokangas ja KEF:n aktiivikaiuttimet.

Kuvapuolelle on yläkerrassa kolmas paikka Optoman ultralähiprojektorilla, joka asennetaan aivan projisointipinnan eteen ja sille Grandview ALR -valkokangas. ALR on satatuumainen valkokangas, joka on suunniteltu nimenomaan ultralähiprojektoreille ja toimii vain niiden kanssa. Myymälän täydessä valaistuksessa näki, että se toimii todella hyvin, kuva oli kirkas ja kontrastikas, lisäksi katselukulma on sivusuunnassa tosi laaja.

audiokauppa-kef-lsx-8862b
KEF LSX.

Kaiutinpuolena tässä järjestelmässä KEF:n aktiivimallit, sekä pienemmät LSX:t että vähän isommat LS 50 Wireless -mallit. Kuuntelupisteistä toinenkin on aktiivikaiuttimille, seinällinen Geneleciä. Kolmas suunta on sitten perinteiselle hifille ja highendille.

audiokauppa-genelec-8879
Geneleccejä on kuunneltavissa laaja mallisto.

Tarvikepuolta on sitäkin runsaasti. Kaiutinjalustoja on hyvä valikoima suoraan varastossa ja jonkin verran av-kalusteitakin. Ja jos tarve on muulle kuin perinteiselle hifilaitteistolle, on tarjolla myös yhden laatikon ratkaisuja. Bang & Olufsen Beoplay, Bluesound, Como Audio (Tivoli Audion perustaja nykyinen merkki), Dynaudio Music -sarja, Klipsch ja Yamaha Musicast.

audiokauppa-como-audio-8884b
Como Audion helppoja ratkaisuja yhden laaatikon äänentoistoratkaisuiksi.

Tilojen akustointi, samoin kuin pääasialliset myytävät akustointituotteet ovat Konto ja Vaimee -merkeiltä. Yhtenä erikoisuutena voi vielä mainita ”megakokoisen tabletin”. Tai sinnepäin… Vivitekin NovoTouch -sarja on ison television kokoisia kosketusnäyttöjä (esillä 65-tuumainen malli), joissa on sekä PC-korttipaikka että Android-moduuli sisällä eli käyttäjärjestelmänkin voi valita omien tarpeitten mukaan.

audiokauppa-keltainen-levysoitin-8883b
Onneksi kaikki hifi ei ole ryppyotsaista.
audiokauppa-aloitus-8850
Pääkuuntelupiste on kohti katunäkymää.
audiokauppa-punainen-levysoitin-seinalle-8887
Tietysti haluat kirkkaanpunaisen seinällä roikkuvan levysoittimen! Ehkä…
audiokauppa-denon-kuulokkeet-8874
Kuulokepuolta on sopiva mallisto, kuvassa puurunkoiset Denonit.
audiokauppa-cambridge-audio-edge-nq-8868b
Cambridge Audio Edge NQ on järeämmän luokan streameri.

Kuvat: Samu Saurama

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap