fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu ja haastattelu – AirTrain – Ms Metal Records

A AirTrain foi formada no ano de 2012 pelo vocalista Caio Siriani, na cidade de São Paulo, Brasil. A banda conta com músicos que sempre ouviram e se inspiraram nos grandes clássicos do rock e através deste primeiro registro, buscam reviver os bons momentos sem abrir mão do feeling e da energia em suas canções autorais. O primeiro álbum de estúdio tem lançamento previsto para Março/Abril pelo selo MS Metal Records, com distribuição através da Voice Music.

AirTrain is a brilliant newcomer from Brasil. Traditional heavy rock hasn`t sound this fresh and hungry for a very long time. Metal gods are happy with these youngsters!

Oho, Audiovideo ottaa askeleita kohti globaalia journalismia? Onko pisu noussut rock-toimittajan päähän? Mitä ihme kiinaa tuo kieli on? Nou hätä, lupasin vaan sympaattiselle uudelle brassibändille edes hieman eksoottista näkyvyyttä täältä kylmästä Suomi-kylästämme. Siksi laitoin portugalinkielisen esittelytekstin lisäksi myös pienen hehkutuksen englanniksi.

Uusia bändejä tulee jatkuvalla syötöllä, mutta vain muutamat pääsevät rajujen promootiokampanjoiden ansiosta massojen tietoisuuteen. Tuntuu, että laadulla ja hyvällä musiikilla ei kovinkaan usein ole markkinarahoilla nostettujen bändien kanssa tekemistä. Ammoisina aikoina, ennen internetiä, lehtien ja radioiden toimittajat olivat erittäin tärkeässä roolissa rockdiggareiden bändien löytämisessä. Itselleni tärkeitä uusien bändien esittelijöitä ovat olleet mm. John Peel, Suosikin Juho ”Leatherman” Juntunen, Soundin Antti Mattila, Klaus Flaming ja vaikkapa saksalainen Rock Hard -lehti.

”Yhtyeen laulaja Caio Siriani
osoittautui heti kättelyssä
erittäin sympaattiseksi jätkäksi.”

Maksan hieman ”velkaa” takaisin vaikka ajat ovat muuttuneet ja tämäkin kirjoitus ja varmaan yhtyekin, suuresta uhostaan huolimatta, tulevat katoamaan hektiseen bittiviidakkoon. Löysin AirTrainin kun ajauduin Facebookissa muutaman klikkauksen jälkeen mystiselle brasialaiselle sivustolle. Joku Airtrainissa herätti vahvasti mielenkiintoni ja otin yhteyttä orkesteriin. Minulle vastasi yhtyeen laulaja ja ”pomo” Caio Siriani, joka osoittautui heti kättelyssä erittäin sympaattiseksi jätkäksi ja viestit alkoivat sinkoilla pallomme laidalta toiselle.

Intuitioni ei pettänyt, AirTrainin debyytti on erittäin raikkaan ja energisen kuuloista heavyä. Okei, siellä täällä riffeissä on tuttuja kaikuja vanhojen legendojen tuotoksista, mutta suurin osa on tarpeeksi originaalia, erittäin tarttuvaa ja hyvälle tuulelle saavaa rockia. Hitostako sitä tietää, jos joku päivä AirTrain tosiaan soittelisi isoilla festareilla, niin kuin bändiläiset itse kovasti touhottavat. Perinteinen heavy ei ole muodissa, eikä enää koskaan tulee valtavirraksi, mutta naapurimaan Sabaton on loistoesimerkki siitä, että naivilla sotahevilläkin voi nousta vielä 2000-luvullakin maailmanmaineeseen.

Jos jostain saatte AirTrainin maaliskuussa julkaistavan debyytin käsiinne niin takaan, että paatuneet rock-solunne heräävät ruususen unestaan! Audiovideo jututti yhtyettä ja on aidosti kateellinen Sao Paulon 35 asteen täydellisistä hellekeleistä:

Jari: Terve mieheen. Te ette minun silmiin näytä kovin vanhoilta. Mistäs moinen nimi yhtyeelle?

AirTrain: Olemme tosiaan melko nuoria. Laulaja Caio Siriani on 23, kitaristit, Julio Machia 22 ja Arthur Santos 19, basisti Guillherme Delmolin 23 ja rumpali Ivan Rehder 27. Mietimme bändillemme nimeä ja jostain vaan putkahti nimi Airtrain ilmoille. Alun perin meidän piti soitella nimellä Fire World ja mietimme myös Aircraft nimeä, mutta pienellä säädöllä olemme siis AirTrain.

Jari: Esiintyykö AirTrain kokonaisuudessaan myös Iron Maiden tribuuttibändinä? Youtube -klipeissä meno on etelä-amerikkalaiseen tapaan hurmoksellista kaahausta lavalla ja katsomossa.

AirTrain: Kyllä vaan, samalla joukkueella mennään. Phantom of the Beast on ollut kasassa vuodesta 2009 ja on Etelä-Amerikan tunnetuin Maiden-tribuutti. Porukkaa tulee keikoille älyttömästi ja meno on hurmoksellista. Jatkossa AirTrain on kuitenkin se bändi, johon satsaamme kaikki energiamme.

Jari: Brasilia ja perinteinen heavy rock, siinäpä yhdistelmä, joka harvoin tulee vastaan. Miksi, ette seuraa tuttuja ja turvallisia polkuja ja runttaa maanmiesten kaltaista räimettä, Sepulturan ja Soulflyn vanavedessä. Tai miksi ette ihan perinteistä thrash-metallia veivaa, niin kuin niin moni uusi bändi nykyään?

”Sepultura puski yksin
Etelä-Amerikan
maailman heavy-kartalle.”

AirTrain: Sepultura on yksi suurimmista referensseistä metallimaailmassa ja puski yksin Etelä-Amerikan maailman heavy-kartalle. AirTrain tosiaan soittaa aivan erilaista musiikkia, kuin mitä latinalaisesta amerikasta on totuttu kuulemaan. Joo ja thrash-bändiä meistä ei saa. Haluamme tuoda taas jotain raskaassa rockissa kadoksissa ollutta taikaa edes hieman takaisin.

Jari: (Liian) pitkän heavy-harrastukseni pohjalta pystyn luettelemaan useitakin soittoonne vaikuttaneita bändejä; Rainbow, Maiden, Accept jne. Taitavat muutkin vaikutteita antaneet bändit olla heavy rockin kultakaudelta?

AirTrain: Totta, mainitsemiesi yhtyeiden lisäksi diggailujemme kohteita ovat mm. Black Sabbath, Europe, Saxon, UFO, Boston, Rush, Helloween, Metallica ja ”viimeaikaisista” bändeistä tulee mieleen sellaisia, kun Edguy, Avantasia, Blues Pills, Foo Fighters ja Unisonic!

Jari: Mitä suunnitelmia teillä on AirTrainin kanssa? Mikä olisi ultimaattisinta, mitä voisi yhtyeelle tapahtua?

AirTrain: Debyyttialbumi on ensimmäinen askel. Keikkoja vaan paljon ja toivomme tulevamme jossain vaiheessa Eurooppaankin kiertueelle. Haluamme myös soittaa joskus vielä isojen festareiden pääesiintyjinä, niin kuin idolimmekin tekivät. Uskomme tekemisiimme niin paljon, että kaikki on mahdollista.

”Uskomme tekemisiimme niin paljon,
että kaikki on mahdollista”

Jari: Levyn päättävä ”Into My Soul” keinuttelee varsinkin lopussa Etelä-Amerikan rytmeillä. Oletteko koettaneet yhdistellä ”viidakkorytmejä” perinteiseen heavy rockiin? Kuulostaa teoriassa vähän höpsöltä, eikö?

AirTrain: Into My Soul on syvällinen kappale ja sanoissakin on dramaattisuutta. Halusimme nimenomaan tehdä levylle mahdollisimman tunteita nostattavan lopun.

Jari: Mites suomalaisia bändejä. Taitaa melkoinen liuta olla tuttuja teille? Haluatteko lopuksi täräyttää terveiset Suomen rokkikansalle? Kaikkea hyvää sinne maapallon toiselle puolelle!

AirTrain: Tietysti moni Suomi-bändi ovat tuttu; Nightwish, Bodomit, Sonata Arctica, Stratot, Turisas, Apocalyptica ja Korpiklaani jne. Olette pieni, mutta sitäkin tärkeämpi maa raskaan rockin uhanalaisia asemia puolustamassa. AirTrain haluaa kunnioittaa myös Suomi-bändejä ja tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia rock-fanien kuunneltavaksi. Finland, we salute you!

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap