fbpx
Uutiset

Genelec 8050:n kotimalli G Five julkistetaan tänään 10.9.2014

Kotimaisen Genelec-aktiivikaiutintehtaan tuoreimman mallin virallinen julkistus on nyt ja sitä pääsee ihmettelemään juuri aukeavassa Habitaressa. G-sarja pohjautuu tuttuun Pro-puolelle tehtyyn 8000-sarjaan, mutta lisää pitkälle vietyyn akustiseen ja elektroniseen suunnitteluun kotikäyttäjälle tarpeellisia asioita.

Perusrunkona on akustisesti monessa suhteessa edullinen pyöreämuotoinen alumiinikotelo, 8-tuumainen bassokeskiääninen ja yhden tuuman diskanttikalotti kookkaassa suuntaimessa. Vahvistintehoa on 150 wattia kasituumaiselle ja 120 wattia diskantille. Valmistajan lupaama alarajataajuus on 35 hertsiä ja käytännön alaraja huonetiloissa on noin 30 hertsiä. Hyvänä perustana on kaiuttimen kallistukset mahdollistava Iso-Pod-kumijalka, joka eristää kotelon asennuspinnasta.

G-sarjan pienemmistä on jo vertaililutesti ja samoin G Five -mallin pohjana olevasta 8050:sta. G Five on selvä äänenlaadullinen harppaus pykälää pienemmästä G Fourista. Se soi paremmalla auktoriteetilla, nopeammin, stereokuvaltaan tarkemmin ja yleisesti kuitenkin helpommin ja rauhallisemmin. Ja koska bassotoisto on muutakin kuin numeroilla ilmoitettava alarajataajuus, G Five vetää pidemmän korren silloinkin kun sitä verrataan G Three -mallin ja F Two -subwooferin yhdistelmään.

”G Five on tavallaan valmistajan
koko malliston sweet spot.”

Valmistaja itse suosittelee G Fiveä suurempiin tiloihin kuin pikku-Genejä. Minä suosittelen sitä kenelle vain, joka haluaa palkita itsensä hyvällä äänellä. Se vie maltillisillakin äänenvoimakkuuksilla ja läheltä kuunneltaessa syvemmälle äänitteeseen ja syvemmälle musiikkiin kuin malliston pienemmät kaiuttimet. Sen lisäksi se tottakai kestää paremmin pitkää kuunteluetäisyyttä kuin pikkumallit. 8050-malliin pohjautuva G Five on itse asiassa tavallaan valmistajan koko malliston sweet spot. Se on vielä kohtalaisen kokoinen ja hintainen, mutta tarjoaa äänenlaatua, jota saa yleensä etsiä kotiin huomattavan järeistä ja kalliista lattiakaiutinmalleista.

Muiden G-sarjan mallien tapaan Intelligent Signal Sensing eli ISS pitää kaiuttimen virrankulutuksen minimissä (maksimi 0,5 wattia) silloin kun kaiuttimelle ei tule signaalia. Tarkat kuluttajat, tai tarkasti kuluttamattomat tässä tapauksessa, voivat tietysti virtakytkimellisellä jatkojohdolla nollata lepotilan kulutuksen.

Kuten muukin G-sarja, G Five on saatavana Mystic Black -mustana ja Polar White -valkoisena. Hyvät äänensävyn säädöt auttavat saamaan tasapainoisen soinnin tilan akustiikasta ja kaiuttimen sijoituksesta riippumatta. Ai niin, ja virtavalo on mukava valkoinen eikä älyttömästi häikäisevä ”moderni” sininen.

Genelec G Fiven hinta on 1 780 euroa kappaleelta.

Edit: Korjattu teho oikeaksi 150 + 120 wattia (oli 180 + 120 wattia).

Lisätiedot: www.genelec.com/products/g-five

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap