Kanadalainen Anthem päivittää edulliset kotiteatterivahvistimensa. Toisen sukupolven vahvistimissa on panostettu entistä enemmän moderniin käyttömukavuuteen. Oleellisia päivitettyjä kohtia ovat:
- 4K-skaalaus ja läpivienti
- RS-232:n lisäksi ohjaus lähiverkon kautta
- Firmware-päivitykset USB:lla
- Uusittu entistä tarkempi ARC 1M -huonekorjaus, kytkentä lähiverkon kautta
- MRX-510 ja -710 malleissa HDMI myös etulevyssä
- iOS ja Android -sovellukset ohjaukseen
MRX-510 ja MRX-710 ovat seitsemänkanavaisia, 100 ja 120 watin kanavakohtaisella teholla. MRX-310:ssä on viisi päätevahvistinkanavaa, kukin 80-wattinen. Jos seitsemänkanavaiset mallit ovat käytössä viiden kaiuttimen järjestelmässä, voidaan vasen ja oikea etukaiutin bi-ampata.
MRX-310 on täysin 5.1-kanavainen malli. Sen pre-out-liitännät ovat 5.1-versiona ja lisäksi se aina down-mixaa 7.1-materiaalin 5.1-kanavaiseksi. Käytännössä tämä rajaa MRX-510 ja MRX-710 -mallit harrastajien kiinnostuksen kohteeksi.
Ensimmäisen sukupolven MRX-300 osoittautui testissä erittäin miellyttäväksi tuttavuudeksi joten uudet mallit ovat ehdottoman mielenkiintoisia. Ensimmäinen kuorma MRX-510 ja MRX-710-malleja on Suomessa marras- ja joulukuun taitteessa.
Hinnat:
Anthem MRX-310: 1 399
Anthem MRX-510: 1 999
Anthem MRX-710: 2 599
Maahantuoja: Scanteknik
2 Comments
Eräässä ulkomaisessa
Eräässä ulkomaisessa foorumissa oli maininta, että ”internal power-amps are not disconnected from the pre-outs. So when going to volume-settings that cause the internal amps to clipping, the pre-outs are also clipped!”.
Tuokohan tämä väite, jos pitää paikkaansa, eroja x10-mallien välille esivahvistinkäytössä?
En tiedä, voiko vahvistinaste
En tiedä, voiko vahvistinaste leikkaantua, jos sillä ei ole kuormaa – siis jos kaiutinta ei ole kytkettynä. Ja miksi olisi yhtä aikaa sekä kaiutin vahvistimen omassa pääteasteessa kiinni että erillinen päätevahvistin/aktiivikaiutin pre-outissa… Eli missä käytännön tilanteessa tuo mainittu tapahtuisi.