Anthem on saanut hyvin halutun sijan vaativien kotiteatteriharrastajiensa keskuudessa (lue testit MRX-310, MRX-510 ja MRX-710 ja -AV-viritinvahvistimista ja AVM 50v 3D sekä Statement D2v 3D -AV-esivahvistimista). Anthemin juju on se, että he eivät kasaa vahvistimiinsa jokaista uutta tingeltangelia vaan keskittyvät oleelliseen: äänenlaatuun ja kaikkein eniten äänenlaatuun vaikuttavaan asiaan eli huonekorjaukseen.
Tämä on ollut myös Anthemin ongelma. Etenkään kallista laitetta ei uskalleta ostaa, jos se ei tue uusia ääniformaatteja. Dolby Atmoksessa ja DTS:X:ssä kaiuttimia on entistä enemmän kattokanavien ansiosta. Ei lisää kaiuttimia olohuoneeseen? No noin kymppitonnin hintainen (hinta on edellisten mallien pohjalta tehty arvio, virallista hintaa ei ole vielä julkistettu) prosessori tuskin on loogisin olohuoneteatterin keskus. Enemmänkin se ansaitsee ympärilleen varta vasten tehdyn huoneen, jossa katolla on ensisijaisesti äänenlaatuun (akustiset ominaisuudet) ja kuvaan (ei heijastuksia katosta eli maalaamme mustaksi) liittyviä vaatimuksia.
Toinen mieleen tuleva murhe on 4K-kuva. Se on edelleen harvojen herkkua, mutta juuri ne oikean teatterihuoneen ja ison kuvan ystävät kaipaavat sitä paljon. Valkokangaskoossa kun FullHD häviää rajusti 4K:lle ei vain terävyydessä vaan kolmiulotteisuudessa, materiaalitunnun aitoudessa ja yleisessä luonnollisuudessa. 4K:n kanssa moni tosin unohtaa, että 4K-ohjelmalähde kytkettynä suoraan 4K-näyttöön mahdollistaa kuitenkin äänisignaalin siirtämisen näytöltä AV-vahvistimelle HDMI:n Audio Return Channelia pitkin.
Anthem AVM 60 tulee pelastamaan
Munchenin Highend-messuilla esitelty Anthem AVM 60 paikkaa puutteet ja modernisoi samalla tuntuvasti jo vanhaksi käynyttä AVM 50:n runkoa. Ulkoisesti AVM 60 on samaa sarjaa MRX-310, MRX-510 ja MRX-710 -AV-viritinvahvistimien kanssa. Naamataulun painikkeiden määrä on vähentynyt ja linjat selkeytyneet AVM 50:stä.
Kattokaiuttimia hyödyntävistä formaateista Anthem sanoo AVM 60:ssä olevan Dolby Atmos ja DTS:X, mutta Auro 3D:tä ei mainita. Kanavia on 11 (tuttu 7.1 ja neljä lisäkanavaa) sekä kaksi subbariantoa. Tuki on myös tulevalle UHD Blu-raylle eli 4K-kuvasta saa varmasti kaiken irti.
Säädettävyytensä ja tehokkuutensa ansiosta Anthemin ARC-huonekorjaus (Anthem Room Correnction) on markkinoiden parhaita huonekorjauksia. Se ei koske keskialueeseen ollenkaan, ellet niin halua. ARC kuulemma sekä päivittyy että on ohjattavissa kodin WLAN-verkon kautta. Silti se pelottava RS-232-liitin säilyy edelleen järjestelmäohjausta varten. WLAN-verkkoa hyödyntää myös DTS Play-Fi, jolla saat streamattua musiikkisi haluttuun huoneeseen Android-, iOS-, Kindle Fire- ja Windows PC -laitteista.
AVM-prosessorien perinteitä kunnioittaen AVM 60:n virtalähde perustuu kookkaaseen toroidimuuntajaan ja antoliitännät ovat balansoidut XLR:t. Hinnasta Anthem sanoo Facebook-sivullaan vain ”kaikki yllämainittu ilman hignehd-hintalappua”. Jäämme seuraamaan, mitä se tarkoittaa – sitä noin kymppitonnia vai jotain muuta. Ja aivan varmasti seuraamme myös, mitä AVM 60:n julkistaminen tekee MRX-sarjan AV-viritinvahvistimien ominaisuuksille ja Statement-AV-prosessorille.
Kommentointi suljettu.