Omalla verkkolevyllä oleva materiaali, nettiradiot, streamaavat musiikkipalvelut – musiikkia on aivan rajattomasti. Kannettavat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet ovatkin erinomaisia moderneja ohjelmalähteitä.
Vaan juuri näiden mainittujen laitteiden kanssa olemme tottuneet liikkumisen vapauteen. Taskussa olevasta puhelimesta voi tietysti vetää pitkän johdon stereoille ja kulkea sitten roikan kanssa ympäri taloa, mutta ei se kovin käytännöllistä ole.
Onneksi langattomuus, toimiva langattomuus, yleistyy ja mainitut ohjelmalähteet tarjoavatkin käytännössä aina Bluetooth-yhteyden ja yleensä vielä äänenlaadullisesti varsin hyvällä aptX-versiolla.
Linkki näistä monipuolisista ohjelmalähteistä laadukkaisiin stereoihin on siis tietysti riittävän hyvälaatuinen Bluetooth-vastaanotin.
Käyttöönotto minuutissa
Arcam rBlinkin käyttöohjeessa on yhdellä aukeamalla neljä kuvaa, joilla kerrotaan, miten puhelin tai tietokone paritetaan rBlinkin kanssa. iPhone5:n kanssa prosessi oli erittäin selkeä, erittäin helppo ja erittäin nopea. Oikeastaan niitä vaiheita on vain kolme koska neljäs kuva ohjeessa on se ”Soita musiikkia”.
Pienikokoinen, mutta painava ja erittäin tukeva rBlink on simppeli myös ulkokuoreltaan. Toisessa päässä on liitännät stereoihin, analoginen anto ja myös koaksiaalinen digianto, jos haluat kytkeä vastaanottimen erilliseen DA-muuntimeen. Vastapäädyssä sitten on paikka kunnolliselle antennille, virtaliitin ja parituspainike.
”Pakatun ja pakkaamattoman
musiikin ero kuuluu rBlinkillä.”
rBlink ei ole pullonkaula
Kuuntelin Arcam rBlinkiä samalla kun Naimit olivat testissä. Nait 5si:n iloisesti sykkivä lämmin henki kuului selkeästi läpi vaikka ohjelmalähde olikin tälläinen kamala langaton pakattu highendistin karkoittaja. Vakavasti ottaen rBlink ei tietenkään ole 200 euron hintalapullaan kovan luokan CD-soittimen kilpailija vaan mahdollisuus laajentaa soitettavaa musiikkivalikoimaa.
Hinnastaan ja häviöllisestä Bluetooth-tekniikastaan huolimatta rBlink on hyvin läpinäkyvä. Spotify on musiikkivalikoimaltaan äärimmäisen hieno palvelu, mutta äänenlaatu ei aivan pärjää CD-laadulle. rBlink erottelikin, kuuntelinko puhelimeen tallennettuja ALAC-muotoisia CD-rippejä vai Spotifyn pakattua bittivirtaa. Spotify kuulostaa tipan muovisemmalta ja vähemmän innostavalta, ALAC-tiedostolla musiikki irtoaa paremmin ja kulkee vaivattomammin.
Tottakai vertasin myös suoraan CD-toistoon ja kyllä, se liikkuu vielä kevyemmin ja heleämmin, mutta ero on paljon pienempi, mitä oletin. aptX-pakkaus on hämmästyttävän hyvä, ei sen kanssa juuri tarvitse normaalilaitteistoilla murehtia, että musiikista jäisi jotain oleellista matkan varrelle.
Välttämätön kalikka
Arcam rBlink on erinomainen tapa nauttia hyvällä äänenlaadulla helposti tarjolla olevasta musiikkitarjonnasta. Se on joka suhteessa oikea hifilaite, laadukkaasti tehty, hyvän kuuloinen ja tuottaa hyvää mieltä pelkästään näkymällä pöydällä.
Pitkää tarinaa siitä on vaikea tehdä koska käyttö on niin selkeää ja suoraviivaista. Se oleellinen kysymys rBlinkin kanssa ei olekaan ”Tarvitsenko minä tälläisen?” vaan ”Monelleko tälläiselle minulla olisi käyttöä?”.
Kommentointi suljettu.