rakennusohje

Pakottomasti ilman kotelovärittymiä

Äänilevy on koteloton kaiutin, jonka äänensävy on tasapainoinen ja se sopii hyvin myös putkivahvistimien seuraan.

Tarkkuus, neutraalius ja uskottavuus

Vertailukaiuttimen vaatimukset olivat niin moninaiset ja kummalliset, ettei kaupasta löytynyt sopivaa. Oli pakko tehdä itse tarkoitukseen sopivat.

Lisää voimaa, lisää uskottavuutta

Nitrosäiliö2 parantaa sitä, mitä alkuperäinen Nitrosäiliö jätti eniten toivomisen varaan - mehevyyttä ja uskottavaa ison kaiuttimen tuhtiutta.

Paperilta todellisuuteen

Edellisissä osissa artikkelisarjaa käytiin läpi putkivahvistimen sielunelämää ja suunnittelua. Tässä viimeisessä osassa nakataan kuitenkin lyijykynä nurkkaan ja tartutaan järeämpiin työkaluihin, jotta "tahroista paperilla" viimein syntyisi tehtävänsä toimittava, todellinen vahvistin.

Putkivahvistin kärpästen lahkosta

Yksinkertainen, edullinen ja hyvä-ääninen putkivahvistin. Ja osat hankittavissa kotimaisesta kivijalkakaupasta yhdellä visiitillä. Oikeasti olin ajatellut suunnittelevani jo jotain aivan muuta, mutta en voinut sivuuttaa näin hyvää haastetta.

Putkivahvistimen sielunelämä selväksi

Putkivahvistimen rakentaminen kiinnostaa, mutta alkuun pääseminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta? Tämän artikkelisarjan tarkoitus on paitsi nostaa mystiikan huntua putkilaitteiden yltä, myös esitellä yksinkertainen ja hinnaltaan hyvin kohtuullinen vaihtoehto rakentelu-uraansa aloittelevalle harrastajalle.

Eksotiikkaa välttäen, ja lopuksi himoiten

Tästä ei edes pitänyt tulla rakennusohjetta vaan vain kaiuttimet kaverille. Eikä edes sillä elementillä, mihin minä rakastuin.

Motto: Hyvä päätevahvistin tarvitsee hyvän etuvahvistimen.

Piintynyt harrastaja haluaa erillisen päätevahvistimen ja etuvahvistimen. Tällöin tulee enemmän joustoa koota mieleisensä kokonaissysteemi, noita kahta sekä RIAA-osiota kun voi sitten vaihtaa ja sovittaa mielensä mukaan. Useimmat ovat myös sitä mieltä, että hyvä etuvahvistin parantaa kokonaissoundia.

Minimibudjetilla ja maksimivirneellä

Teini ei ole aina viimeisen päälle hienostunut, mutta osaa sekä olla itse innostunut että ympärillään olevia innostava. Oikein työllistettynä Teini hoitaa hommat kotiin ja pitää samalla tunnelman korkealla. Tarvittaessa Teinejä voi käyttää kolmen, viiden tai seitsemänkin ryhmissä.

Napakka ja läpikuultava

Halvat osat ja suuri herkkyys. Tasapainoinen, helposti hienosäädettävä ja läpikuultavan napakka soundi. Oikein rakennettuna kevyesti liikuteltavissa. Kaiuttimet kuunteluhuoneeseen, kotiteatteriin tai bileisiin.

Sivut

Tilaa syöte RSS - rakennusohje