rakennusohje

Hyvää syntymäpäivää Mauri Pännäri 70 vuotta

Pitkän linjan hifimies ja AudioVideo.fi:nkin pitkäaikainen avustaja DI Mauri Pännäri täyttää keskiviikkona 3.4.2019 70 vuotta.

Hyvä-ääninen ja kauniisti mittautuva PL36-budjettivaihtoehto 2a3:lle ja 300B:lle

2a3- ja 300B-putket maksavat helposti satasia kappale, parhaat vain ovat hyvissä vahvistimissa jumalaisen kauniin kuuloisia. Tämä ohje kertoo suuntaviivat siihen, miten hyvin edullisella PL36-pääteputkella pääsee äänellisesti vastaavaan sarjaan.

Paljon iloa yhdestä pisteestä

Tämä rakennusohje on suuri äänenlaadullinen hyppäys Yksisilmäisistä veljeksistä. 15-tuumaisen kanssa saatat jopa päästä kaiutinvalinnan lopulliseen päätepisteeseen.

Pakottomasti ilman kotelovärittymiä

Äänilevy on koteloton kaiutin, jonka äänensävy on tasapainoinen ja se sopii hyvin myös putkivahvistimien seuraan.

Tarkkuus, neutraalius ja uskottavuus

Vertailukaiuttimen vaatimukset olivat niin moninaiset ja kummalliset, ettei kaupasta löytynyt sopivaa. Oli pakko tehdä itse tarkoitukseen sopivat.

Lisää voimaa, lisää uskottavuutta

Nitrosäiliö2 parantaa sitä, missä alkuperäinen Nitrosäiliö jätti eniten toivomisen varaan - mehevyyttä ja uskottavaa ison kaiuttimen tuhtiutta.

Paperilta todellisuuteen

Edellisissä osissa artikkelisarjaa käytiin läpi putkivahvistimen sielunelämää ja suunnittelua. Tässä viimeisessä osassa nakataan kuitenkin lyijykynä nurkkaan ja tartutaan järeämpiin työkaluihin, jotta "tahroista paperilla" viimein syntyisi tehtävänsä toimittava, todellinen vahvistin.

Putkivahvistin kärpästen lahkosta

Yksinkertainen, edullinen ja hyvä-ääninen putkivahvistin. Ja osat hankittavissa kotimaisesta kivijalkakaupasta yhdellä visiitillä. Oikeasti olin ajatellut suunnittelevani jo jotain aivan muuta, mutta en voinut sivuuttaa näin hyvää haastetta.

Putkivahvistimen sielunelämä selväksi

Putkivahvistimen rakentaminen kiinnostaa, mutta alkuun pääseminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta? Tämän artikkelisarjan tarkoitus on paitsi nostaa mystiikan huntua putkilaitteiden yltä, myös esitellä yksinkertainen ja hinnaltaan hyvin kohtuullinen vaihtoehto rakentelu-uraansa aloittelevalle harrastajalle.

Eksotiikkaa välttäen, ja lopuksi himoiten

Tästä ei edes pitänyt tulla rakennusohjetta vaan vain kaiuttimet kaverille. Eikä edes sillä elementillä, mihin minä rakastuin.

Sivut

Tilaa syöte RSS - rakennusohje