Elac

Hillittyä tasapainoa

Tuoreen Elacin äänensävy on hyvin hienostunut. Mutta onko se tässä hintaluokassa jo liikaakin sitä vai säästääkö vain highendin ostajan rahoja?

Kuulaan kaunisääniset

Aktiivikaiuttimet eivät kaikki ole studiotyökaluja. Ne voivat olla erinomainen valinta myös kotiin. Tämä Elac on äänensävyllisesti hieman karkki, mutta ei ällömakea.

Pelkistetyn tarkka ja selkeä

Kaiutinvalmistajana tunnetun Elacin historiassa levysoittimet ja äänirasiat olivat firman kulmakivi. Vuosimallin 2017 levysoitin ei kuitenkaan näytä eikä kuulosta retrolta.

Käyttömukavuutta ja älykkäitä ominaisuuksia

Element-vahvistin ei ole highendistin märkä uni vaikka se soikin varsin hyvin. Se on liian kevyt, liian pieni ja etenkin tekee asioita ihan liian järkevästi.

Yhtenäisyyttä ja yhteensopivuutta

Elac harppaa hyvästä ja halvasta Debut-kaiutinmallistosta elegantimpaan ja koaksiaalielementin ansiosta hyvin yhtenäisesti soivaan Uni-Fi-mallistoon. Suunnittelijana on jälleen Andrew Jones.

Karut helmet

Pintakäsittely Elacin Debut-sarjassa on perustasoa, mutta äänentoistollisesta vinkkelistä kaikki toimii hyvin. Oikein hyvin.

Hyvin ajateltu keskusyksikkö

Elac lähestyi musiikkipalvelimen ajatusta ihan eri vinkkelistä kuin moni muu valmistaja. Sen sijaan, että olisi hirveällä ähellyksellä tehty omaa ohjelmistoa, alussa mahdollisesti hyvinkin kankeasti toimivaa, napattiin käyttöön suoraan se ehkä paras.

Enemmän on parempi

Elacin edullisen Debut-sarjan lattiakaiuttimet harppaavat pitkän askeleen eteenpäin jo hyväksi havaitun B5-jalustamallin suorituskyvystä.

Ihan päin seiniä, vai juuri kohdalleen?

Seinäkaiuttimet eivät ole hardcore-hifistien suosiossa. Muita syitä kuin kaiuttimen paikan jatkuva vaihtamistarve on vaikea keksiä. Hyvä seinäkaiutin nimittäin soi todella hyvin ja helposti myös pesee jalustasisarensa.

Voimalla pohjalle asti

Kookas arkku, voimaa uhkuva ulkoasu ja kilowatti tehoa. Ei, Elac S12EQ ei ole hentoinen sisustussubbari. Ei ulkonäön eikä varsinkaan soundinsa puolesta.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Elac