Satu Jäske

"There's a forest in the water, take me there, bring me home"

Jos tämä levy olisi hedelmä, niin se olisi verigreippi, sillä sen raikkaus ja mehukkuus saavat irvistelemään nautinnosta. Sen lisäksi se myös tarttuu kiinni kuin takiainen, hyrrää kuin dervissi ja antaa pärisevää ja kuumaa rytmiä elämään.

Musiikin alkemistit ja pillipiiparit

Mikä saa ihmisen kulkemaan saman bändin keikoilla vuodesta toiseen? Miten luoda tenhoavaa musiikkia vuosikymmenien ajan, vielä perheenä? Mitä tarkoittaa duende? Mukana vastikään ilmestynyt Honey B & T-Bones -musiikkivideo!

Järven tarina

Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, järvikin riittää. Järven tarina pulahtaa kotimaamme vesiin ihailemaan komeita näkymiä vedenalaisista lähteistä ja taimenten kutupuuhista jään pinnalla touhaaviin norppiin. Taustalla kulkee Ahittaresta ja vesien synnystä kertova kalevalainen tarina, joka aina välillä yhtyy nykynäkemyksiin sitoen tarut tosimaailmaan ja arvokkaaseen luontoperintöömme.

Syntisen gospel keskellä yötöntä yötä

Hyypän Hoodoo suuntaa kesälaitumille tehden juhannustaikoja, laulellen syntisten gospelia ja vieraillen kansantanhujen rakastavassa huomassa. Viinaa, deliriumia, haitareita, jouhikkoja ja pöpelikköjä. Tulee sitä lopulta myös rauhoituttua luonnon helmassa. Sataa tai paistaa.

Rankkaa menoa – Johnny Winterin villi ja vaarallinen elämä

Aviador julkaisi toukokuussa hurjia tarinoita otsikossaan lupailevan Johnny Winter -elämäkerran ja juhlisti käännöstä mm. Tavastia-klubilla Albino Blues Cult -nimen alla lavalle nousseiden kotimaisten artistien voimin. Meno oli rankkaa.

Uteliaisuudesta ja kumikanoista bluesin tahtiin

Hyypän Hoodoo on avoinna! Ensimmäisellä kerralla hoidetaan musiikillisen äänestyskäyttäytymisen aiheuttamia jumeja ja mielen mataluutta, tutkaillaan taas mitä messevintä musiikkigenreä ja kuikuillaan lammikon pinnan heijastuksista kotomaisen bluesin alkuvuoden kuulumisia.

Mun järkeni, papa!

Ei, ei, ei! Kyllä, kyllä! Synapsit menevät solmuun kun Pekko Käppi kumppaneineen ryöstää mukaansa matkalle universumiin, jossa mikään ei ole romanttisempaa kuin makaaberi funkkipohjainen jouhikkokansanlaululoitsenta survoutuneena bluesin ja gospelin sisimmäisiin kudoksiin.

Sinivalkoinen blues – iloa, paheita, puristeja ja ärinää

Se tuijottaa intensiivisillä pedonsilmillään, valmiina upottamaan terävät hampaansa syvälle kuulijan lihaan. Mitä, mitä? Kuumaa! Pistetään tutustuen maaliskuussa ensi kertaa järjestettävään Finnish Blues Awards -palkintogaalaan sekä vähäsen myös suomibluesin nykyhetkeen ja omiin poimintoihini.

Rival Sons

Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, sielukasta retrorokkia saarnasmiehen kera. Aiemmin tänä vuonna Suomessa käydessään Rival Sons esiintyi Hartwall Areenalla Aerosmithiä lämpäten, tällä kertaa miehet vetivät tuvan täyteen The Circuksessa.

Ihmisäänen puhtaaksi polttava voima

The Holmes Brothers vieraili Helsingin Savoy-teatterissa viime viikolla tuoden paikalle pursuavan matkalaukullisen musiikkia Amerikan etelästä – bluesista kantriin, soulista gospeliin – funkaten, groovaten ja hymyillen. Konsertin jälkeen täytyi istua hetkinen paikoillaan keräten itseään konserttisalin ulkopuoliseen todellisuuteen.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Satu Jäske