Pirkka Ruishalme

Pyhää balladia ja svengiä

Pax Romanan kolmas levy sisältää balladeja, instrumentaaleja, svengiä sun muuta, mutta silti se kuulostaa yhtenäisemmältä kuin kolme vuotta sitten ilmestynyt edeltäjänsä.

Se puree vihdoinkin

It Bites yhtyeen 25-vuotisen karriäärin eka konseptilevy kartoittaa menneisyyttä. Yhtyeen musiikillinen menneisyys on monelle suomalaiselle proge-harrastajallekin hämärän peitossa. Sieltä löytyy hieno eepos mutta myös paljon kasaripoppia. Nykyisellään yhtye on tasaisen hyvä, siis jos pitää progesta.

40 Years of Blood, Sweat and Bullshit

Scumbag kävi tuossa pari vuotta sitten teatterissa. Nyt EMI, asiasta innostuneena, tekee kevyen kulttuuriteon ja julkaisee Elonkorjuu yhtyeen lähes koko repertuaarin 4 CD:n boxina.

Fröbergin voimapalikat

The Flower Kings on kuin progen graalin malja, josta kumpuaa suuri musikaalinen luovuus. Hasse Fröberg ja hänen musikaaliset seuralaisensa ovat saaneet juoda tästä maljasta.

Go Orange!

Onko siitä tosiaan jo viisi vuotta kun tämä yhtye viimeksi julkaisi pitkäsoiton? Edellinen Sum of no Evil levy alkaa vasta kukkia komeimmillaan ja jo uutta pukkaa.

Evoluution progressio

Mikä olisikaan oivempi aihe mammuttimaiselle progressiivisen musiikin eepokselle kuin evoluutio. XII Alfonso on tehnyt uskomattoman työn ja toteuttanut kolmen tunnin musiikkimatkan Charles Darwinin kunniaksi.

Helkutan hyvää hissimusiikkia.

Anthony Phillips ja Andrew Skeet ovat harsineet kasaan kaksi levyllistä isolle orkesterille ja useille solisteille sovitettuja lyhyehköjä fragmentteja, joista muodostuu häkellyttävän kiehtova kokonaisuus lempeää musiikkia.

Hillityn tanakkaa Hackettiä Squiren kiemuroilla

Vuosia tämä muhi kun nämä progen titaantit kehittelivät yhteistyötä. Nyt tämän yhteistyön hedelmä on pullahtanut julki ja onhan hieno levy, vai onko?

Matoja parittelemassa ja muuta syvällistä

Noin neljällä parikymppisellä lahtelaismiehellä on intohimo vanhaan ”engelsmanni / suomiprogeen” ja keikkailuun. Siinä ohessa he ovat julkaisseet maaliskuussa 2012 debyytti-EP:n. Kannattaa tsekata!

Pelastakaa edes lapset!

Minulle suositeltiin tätä levyä ja yhtyettä sanomalla että se on ajatuksia herättävää laadukasta modernia brittiprogea, joka kunnioittaa genren perinteitä mutta ei kuitenkaan kuullosta liikaa esikuviltaan. Takerruin oitis tuohon ”ajatuksia herättävään”, mikä oli virhe. Tavallaan siitä tuli kynnys musiikkiin ryhtymiseen. Nyt haluan jakaa tämän virheen kanssanne.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Pirkka Ruishalme