Olavi Barck

Vinyyli is b(l)ack by Okki Nokki

Mikä onkaan mukavampaa kuin tehdä internetistä ja kirppareilta älppärilöytöjä, törmätä nuoruuden levyihin, jotka soitettiin puhki ystävien kanssa ja kotibileissä. Valitettavan usein löytö vain muistuttaa enemmän lasinalusta kuin LP-levyä. Ritinää, rätinää, kohinaa ja pauketta, rasvaisia tahroja ja kuivunutta likaa, joiden ansiosta odotettu nostalginen kuuntelunautinto ei olekaan sitä, mitä kultaisten muistojen mukaan piti olla luvassa.

Klassista Audiota Rööperistä

Astuminen Classic Audioon on kuin paluu aikakoneella 1960-luvulle, omistajan henkilökohtaista palvelua myöten.

Musta laatikko

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Ei tehnyt mieli lähteä videovuokraamoon ja kaikki hyllyssä olevat DVD:t oli katsottu puhki. Mitä neuvoksi yön pitkiksi tunneiksi? Eipä hätää - nykyaikainen verkotettu viestintä pelastaa tilanteen.

Mutkia matkassa?

Muistuttaako kaiutintesi taajuusvaste lähinnä Sveitsin maisemia, jylhiä vuoria ja kauniita laaksoja? Kuuluuko patarumpu naapuriin, mutta piccolon olemassaolosta ei ole varmuutta? Solistikin kuulostaa laulavan viereisessä huoneessa.

Kaikki media yhdessä paikassa

Alkaako levyhylly käymään ahtaaksi? Suosikkilevyt hukassa? Mitähän levyjä lempiartistilta on vielä hankkimatta ja missä viime kesän lomakuvat ovat? Kiperiä kysymyksiä, joihin monitaitoinen verkkolevy eli NAS (Network-attached storage) voi tarjota kätevän ratkaisun.

Hankintakanavat laitteille ja varaosille

Vintage-laitteet ovat aina yksilöitä, eikä niitä voi hankkia lähimmästä hifi-kaupasta tai kodintekniikkaliikkeestä. Koska soittopeleillä on ymmärrettävästi ikää, tarvitsevat ne myös usein huoltoa. Tutustumme nyt laitteiden ja varaosien sekä huoltotyökalujen hankintakanaviin.

Kaikki alkaa vinyylistä

Sarjan ensimmäisessä osassa käsittelimme vintage-hifiharrastuksen taustoja ja syitä. Nyt keskitymme itse laitteisiin.

Vintagen viehätys eli klassikot kunniaan

Miksi joku hankkii vanhoja hifi-laitteita? Eikö uudempi olekaan aina parempi?

Vinyyliharrastajan työkalupakki

Älppärien ja levysoittimen lisäksi tarvitaan muutamia varusteita. Soittimien ja levyjen kunto kuten myös äänenlaatu varmistuvat niillä nyt ja tulevaisuudessa. Artikkelissa mainittujen työkalujen tulisikin kuulua jokaisen vinyyliharrastajan kalustoon.

Tilaa syöte RSS - Olavi Barck