Mikko Kutvonen

Paperilta todellisuuteen

Edellisissä osissa artikkelisarjaa käytiin läpi putkivahvistimen sielunelämää ja suunnittelua. Tässä viimeisessä osassa nakataan kuitenkin lyijykynä nurkkaan ja tartutaan järeämpiin työkaluihin, jotta "tahroista paperilla" viimein syntyisi tehtävänsä toimittava, todellinen vahvistin.

Putkivahvistin kärpästen lahkosta

Yksinkertainen, edullinen ja hyvä-ääninen putkivahvistin. Ja osat hankittavissa kotimaisesta kivijalkakaupasta yhdellä visiitillä. Oikeasti olin ajatellut suunnittelevani jo jotain aivan muuta, mutta en voinut sivuuttaa näin hyvää haastetta.

Putkivahvistimen sielunelämä selväksi

Putkivahvistimen rakentaminen kiinnostaa, mutta alkuun pääseminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta? Tämän artikkelisarjan tarkoitus on paitsi nostaa mystiikan huntua putkilaitteiden yltä, myös esitellä yksinkertainen ja hinnaltaan hyvin kohtuullinen vaihtoehto rakentelu-uraansa aloittelevalle harrastajalle.

Parempaa vinyyliääntä - rasia vai soitin edellä?

Kaipaat parannusta vinyyliääneesi, muttet tiedä päivittääkö rasiaa vai soitinta? Tai kenties olet vasta hankkimassa ensimmäistä soitinpakettiasi, ja epäröit panostaako enemmän itse soittimeen, vaiko hankkia halvempi soitin kunnon rasialla? Äkkiväärä voisi ajatella, että rasiahan ne sulosoinnut sieltä uran pohjasta kaivaa, mutta asia ei ole ihan näin yksinkertainen.

Ruma ankanpoikanen?

Vaikka Tanska onkin tullut tunnetuksi tyylikkään muotoilun maana, uskallan väittää, ettei Ortofonin uusin MC-äänirasiaperhe - Quintet - ole ainakaan ulkoisesti valmistajansa kaunein tuote kautta aikain. Mutta sitä ei tarvitse kuunnella kuin kaksi sekuntia jäädäkseen koukkuun sen innokkaan dynaamiseen tapaan välittää musiikkia.

Budjettirasiat kilpasilla

Saako sadalla eurolla hyvän äänirasian? Entä mikä niistä on paras? Tutkin viisi tarjokasta ja vastauksiksi kysymyksiin selvisi "kyllä saa" ja "makuasioita".

Jotain, Jolla kilauttaa kaverille

Olipa kerran lautan kippari, joka julisti suureen ääneen, että lautta on tulessa. Vaikka ei se vielä oikeasti missään ilmiliekeissä ollut. Pieni porukka kuitenkin ahtautui pelastus-jollaan, ja seilasi toisille vesille. Pari vuotta myöhemmin he pitivät pelastumisensa kunniaksi juhlan, jota he nimittivät maailman hauskimmaksi jonoksi. Ja sen pituinen se.

Käytettyä rakkautta

Internetin turuilla ja toreilla törmää usein kyselyihin siitä, sopiiko jokin tietty levysoitin “hifikäyttöön”. Kaksi soitinta, joiden kohdalla tämä kysymys tuntuu olevan toistuva, ovat Technicsin vanha suoravetolegenda SL-1200 ja Dualin jousitettu klassikko CS505. Otetaanpa siis asiasta selvää.

Rahinaa ja rapsetta

Oletko koskaan miettinyt, kuinka pieni jännite on viisi millivolttia? Oskilloskoopissani se on pienin herkkyyssäädön asetus. Niin pieni se on.

Vireä 50-lukulainen

Olet juuri ostanut uuden putkivahvistimen, ja lukenut internetin ihmeellisestä maailmasta siitä, kuinka voit muokata vahvistimesi ääntä vaihtamalla putkia - ”Tube rollingiksi” kutsuvat sitä. Kuitenkin, kun kyselet keskustelupalstoilla suosituksia, saat yhtä monta vastausta, kuin on vastaajaakin.

Tilaa syöte RSS - Mikko Kutvonen