Mika Kankainen

Mustan kullan kimallus

12” on kirja suomalaisista levykaupoista ja ihmisistä niiden takana. Tämä Anssi Monosen toimittama ja pienen piirin ideasta joukkorahoituksen avulla menestyneeksi julkaisuksi kasvanut kirja sisältää useiden kirjoittajien tarinoita ja kuvia levykauppojen historiasta.

Pimeydestä valoon

Yhtälailla upean musiikkinsa ja traagisen yksityiselämänsä vuoksi kulttimaineeseen noussut Roky Erickson palasi tällä upealla albumilla pimeydestä takaisin valoon. Myös tarina musiikin takana on vaikuttava.

Kotimainen genrerajojen murtaja

Oddarrand on mielenkiintoinen kotimainen jazzyhtye, joka liikkuu sujuvasti eri musiikkityylien välimaastossa. Nimensä mukaisesti In Cinema -albumin elokuvamaisesta musiikillisesta kerronnasta löytyy syvyyttä ja luontevaa minimalismia, johon voi uppoutua kerran jos toisenkin.

Varma valinta

Perinteikkään kaiutinvalmistajan Harbethin malliston toiseksi suurin monitori, Super HL-5, on saanut vuosien varrella erittäin uskollisen kannattajajoukon. Valmistajan iskulause luonnollisesta äänestä, sekä pääsuunnittelija Alan Shawn mielipiteet audiomaailman eri uskomuksista herättävät keskustelua, mutta saavat osakseen myös paljon hyväksyviä pään nyökkäyksiä.

Seitsentahokas

Kotimaisen rockin yhtäaikaa vihattu, mutta myös tulenpalavasti rakastettu dinosaurus CMX julkaisi 22. helmikuuta hartaasti odotetun ja järjestyksessä 14. studiolevynsä.

Onko klampilla väliä?

Vinyylisoitin on akustis-mekaaninen kokonaisuus, jonka keskiössä on vinyylin ja sitä seuraavan äänirasian neulassa kiinni olevan timantin hiuksenhieno kontakti. Huipputoistoon pyrittäessä pienetkin asiat nousevat arvoon arvaamattomaan, oli kyse sitten komponenttien välisestä synergiasta, oikeista säädöistä tai muista muuttujista, kuten käytetystä levypainosta tai klampista.

Metalleista jaloin

Iridium on platinaa muistuttava valkoinen jalometalli. Se kestää kaikista metalleista parhaiten korroosiota, eikä se liukene happoihin, ei edes kuningasveteen. Kemiallisesti se reagoi vain halogeenien ja eräiden sulien suolojen kanssa. Tellurium Q Iridium on valmistajan vastaus vinyyliharrastajille, jotka ovat jo reagoineet positiivisesti merkin suosituimpiin tuotteisiin eli kaapeleihin.

Vaivaton vaihtoehto

Kaipaatko kotiisi helppokäyttöistä vinyylisoitinta, muttet tiedä mistä etsinnän aloittaa? Valmistajan mukaan Thorens TD 240-2 on helppo ja vaivaton vaihtoehto laadukasta vinyyliääntä haluavalle.

Gimme Shelter!

Jo Rollarit tekivät aikanaan hitin aiheesta ja nyt kyseisen merkin ilmestyttyä kotimaisen maahantuojan valikoimiin, oli pakko kokeilla itse millainen vaikutelma sen tuotteista tutussa ympäristössä muodostuu. Yksin ja yhdessä.

Radio, turhake vai todellinen mahdollisuus

On mahdollista, että eräät 60- ja 70-luvun hienoimmista hifilaitteista olivat virittimiä. Siitä huolimatta viime vuosien aikana radio on ollut suurten myllerrysten keskellä ja moni radiokanava on siirtynyt nettiradioksi osana muuta musiikin formaattimurrosta.

Tilaa syöte RSS - Mika Kankainen