Mauri Pännäri

Hyvä-ääninen ja kauniisti mittautuva PL36-budjettivaihtoehto 2a3:lle ja 300B:lle

2a3- ja 300B-putket maksavat helposti satasia kappale, parhaat vain ovat hyvissä vahvistimissa jumalaisen kauniin kuuloisia. Tämä ohje kertoo suuntaviivat siihen, miten hyvin edullisella PL36-pääteputkella pääsee äänellisesti vastaavaan sarjaan.

Motto: Hyvä päätevahvistin tarvitsee hyvän etuvahvistimen.

Piintynyt harrastaja haluaa erillisen päätevahvistimen ja etuvahvistimen. Tällöin tulee enemmän joustoa koota mieleisensä kokonaissysteemi, noita kahta sekä RIAA-osiota kun voi sitten vaihtaa ja sovittaa mielensä mukaan. Useimmat ovat myös sitä mieltä, että hyvä etuvahvistin parantaa kokonaissoundia.

Highendiä kohtuukustannuksin

Yksinkertainen kytkentä, edulliset perusosat ja palkitseva äänenlaatu. Ei aloittelijan ensimmäinen projekti, mutta syntyy kyllä pienellä kokemuksella.

Siemens F2a, audioputkien aatelia

Tämä vahvistin syntyi toiveesta saada AudioVideo.fi-verkkojulkaisulle huippulaadukas SE-putkivahvistin, jota voisi tarvittaessa käyttää myös stabiilina referenssinä. Vastaavaa virkaa on ajoittain toimittanut allekirjoittaneen kymmenisen vuotta vanha pariwattinen Revenge E182CC useilla tahoilla hyvällä menestyksellä.

Vinyyli elää kanssamme, tarvitaan RIAA-boksi

Tässä esitellään putkilla toteutettu yksinkertainen RIAA-etuvahvistin. Revenge RIAA on pitkien kokeilujeni tämänhetkinen vaihe ja siitä tuli lopultakin sen verran hyvä, että se ylitti omat julkaisukriteerini.

Tilaa syöte RSS - Mauri Pännäri