Juha Poutiainen

Erään kappaleen tarina - Marraskuu: Tie

Rocklevyn tekemistä on verrattu tukkisavottaan. Lasken itseni harrastajaksi, mutta siitä, millainen työmäärä on saattaa idea kappaleeksi, minulla ei ollut mitään tietoa. Kunniakseni pääsin seuraamaan, kun rock-yhtye Marraskuu työsti kappaleensa Tie demosta julkaisuun. Hikeä, verta ja vähän kyyneliäkin.

Kuulasta suomirockia pimenevään syksyyn

Rock-yhtye Marraskuu julkaisi yhtyeen nimeä kantavan debyytti-singlensä niin ikään Marraskuussa. Mistä on kysymys? Istuin herrojen kanssa alas ja kyselin kuulumisia.

It never entered my mind - muistoja Emusta

Uutinen Emu Lehtisen äkillisestä poismenosta kosketti. En ole ollut mikään Digeliuksen suurasiakas, mutta kymmeniä käyntikertoja ja levyhankintoja vuosien varrella on toki ollut. Minulle – kuten epäilemättä lähes kaikille Emun asiakkaille – jäi hänestä lämpimiä muistoja

Ja saarnamies nousi pöydästään käsissään raamattu ja Winchester-kivääri

Rockin peruskokoonpano on kvartetti, jossa on kitaristi, basisti, rumpali ja laulaja. Suuruudenhullujen palkatessa parikin sinfoniaorkesteria soittamaan edellisten lisäksi ja miksatessa sataakuuttakymmentä raitaa euron nappikuulokkeille toistettavaksi, Clutchin pitkän linjan rokkarit todistavat, että perusasioita enempää ei tarvita.

Tervetuloa kotiin

Uusi vuosi, uusi Hämähäkkimies-elokuva, voisi vinoilla. Spider-Man: Homecoming aloittaa kolmannen kierroksen Spider-Man -elokuvia viidentoista vuoden sisällä. Tällä kertaa asiat ovat kuitenkin toisin. Spider-Man on palannut kotiin Marvelin jaettuun elokuvauniversumiin ja pääroolissa on historian paras Spider-Man. Tiukkaa tekee, etteikö elokuvasta sanoisi samaa. Ehkä sanonkin.

I am Groot

Ensimmäinen Guardians of the Galaxy oli yllätyshitti ja jatko-osa oli itsestäänselvyys. Toisessa osassa syvennetään ensimmäistä maailmaa kompastelematta jatko-osien perusongelmiin. Galaksin Vartijoiden tarinan toinen osa on kevytscifiä parhaasta päästä kieli tukevasti poskella.

Here be monsters…

King Kong on osa elokuvan historiaa ja kulttuurista psyykeä. Todennäköisesti kaikki tietävät kuka King Kong on. Kong: Skull Island on jälleen yksi näkemys samasta tarinasta. Se kuitenkin ottaa rohkeasti etäisyyttä muihin versioihin sijoittamalla tapahtumat kokonaisuudessaan mystiselle Pääkallosaarelle, eikä lopullista taistelua Empire State Buildingin huipulla nähdä ollenkaan.

Elegia hänelle, joka oli paras siinä, mitä teki

Vuosi on 2029. Mutantteja ei enää ole ja sankarien aika on ohi. Wolverine on enää myytti. Jäljellä on vanha mies nimeltä Logan. Vuodet ovat tehneet tehtävänsä. Logan toimii autonkuljettajana huolehtii entisestä mentoristaan Charles Xavierista. Muut X-menit ovat poissa. Vasten tahtoaan Logan saa huolehdittavakseen Lauran, joka on kovin samanlainen, kuin Logan itse. Ehkä vanhalla miehellä on vielä jotain annettavaa.

Bruce Wayne asuu Batmanin ullakolla

The Lego Movien jälkeen The Lego Batman Movie oli lähes pakollinen. Monesta mestarillisen elokuvan parhaasta hetkestä vastasi Will Ferrelin täysin pitelemätön Batman. Mutta kantavatko Lepakkomiehen siivet kokonaisen elokuvan verran?

John, oletko alkanut taas töihin?

John Wickin tarina jatkuu luvulla kaksi. Ensimmäinen osa oli yksi tämän vuosituhannen parhaista toimintaelokuvista. Toinen osa jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen päättyi – niin tarinan, kuin toiminnankin suhteen.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Juha Poutiainen