Jari Kuusisto

”........ ….. …......!”

Onneksi loputtomien supersankarielokuvien ja XXXXXL-kokoisiksi paisuneiden hirviöiden sekaan eksyy tälläisiä pienen budjetin hyvin käsikirjoitettuja pätkiä. Liityn mielelläni A Quiet Place:n kehujaporukkaan. Myös se on totta, että yleisö tempautuu mystisesti leffan pyörteisiin.

Erittein hyvää roiskintaa

Jätkä teki kaunista ja herkkää ambient rockia For Selena and Sin -yhtyeensä kera ja nyt tällaista HC-punkin ja viemäriin kuolleen rotan ristisiitosta. Onneksi häiriintyneen ulosannin alla sykkii tyylitajua ja pelisilmää hyville biiseille. Audiovideo kysyi Pasi ”Crash” Kolarilta yhden kysymyksen: Mitä helvettiä?!

Nöyrän majesteettisesti

Kansainvälistä menestystä Michael Schenkerin yhtyeessä maistellut Tiura, yksi Suomen jykevimmistä heavyäänistä, julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa 23.3.2018. Luvassa on vahvan tulkinnan ympärille kudottua 1980-lukulaista hard-rockia. Jari kysäisi kaimalta, vieläkö suuri maailma houkuttelisi.

Palohoitoa!

Heavy metallin pitää ravistella olemuksen perustuksia. Judas Priest on surautellut metalliblenderissään muutaman väljähtyneenkin drinkin vuosikymmenien varrella, mutta Firepower on näkäräinen, joka polttelee sisuksia ja kirkastaa fanien ilmeet. Näin kovaa albumia ei moni enää Priestiltä odottanut. Jos pitkä levytysura loppuisi tähän, se loppuisi erittäin hyvin.

Luojan tähden

Mukaansa tempaavia aikuisten satuja ohjanneen Guillermo del Toron tyylitaju ei petä. Tällä kertaa teemana on kaikki esteet ja ennakkoluulot ylittävä rakkaus. The Shape of Water on syvällinen, terävää yhteiskuntakritiikkiä sisältävä nerokas taideteos.

Elämä kantaa (johonkin)

Kouvolalaislähtöisen Lasten Hautausmaan kolmannen albumin ”III” ääreen kannattaa istua ajatuksella ja keskittyen. Levy on yhtyeen paras tähän mennessä ja siinä on ainesta isommaksikin hitiksi. Audiovideo sai yhtyeen pääasiallisen lauluntekijän Tuomo Mannosen, laulaja Kristiina Vaaran sekä kitaristi Touko Arhosalon kertomaan levystä ja paljon muustakin. Mielenkiintoisia tulevaisuuden visioitakin raoteltiin.

Pimennys

Sorkkakinttuinen isäntäkin höristää suippokorviaan, kun kuulee näin äkkijyrkkää skandinaavista black metallia. Ruotsalainen Watain ei hissuttele valtavirtaan, vaan psyykkaa itsensä vielä hirveämpiin tekoihin.

Claudio Bergamin, the metal (he)art

Raskasta rokkia ei voisi kuvitella ilman kansitaidetta. Audiovideo jututti Claudio Bergaminia, uusimman Judas Priest albumin "Firepower" kansitaiteen tekijää. Taiteilijan töitä on nähty myös suomalaisen nousevan yhtyeen kansissa.

Vanhaan malliin

Vahvan akateemisen taustan omaava Bad Religionin keulahahmo kunnioittaa amerikkalaista kansanperinnettä. Puhdasverinen country-albumi on hänen lännenjukkansa.

Eihän olla vielä perillä?

RMS Deep Purple murtaa jäitä tyylilleen uskollisesti ja vihjailee viimeisen telakkapaikan olevan jo katsottuna.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Jari Kuusisto