Jari Kuusisto

Pimennys

Sorkkakinttuinen isäntäkin höristää suippokorviaan, kun kuulee näin äkkijyrkkää skandinaavista black metallia. Ruotsalainen Watain ei hissuttele valtavirtaan, vaan psyykkaa itsensä vielä hirveämpiin tekoihin.

Claudio Bergamin, the metal (he)art

Raskasta rokkia ei voisi kuvitella ilman kansitaidetta. Audiovideo jututti Claudio Bergaminia, uusimman Judas Priest albumin "Firepower" kansitaiteen tekijää. Taiteilijan töitä on nähty myös suomalaisen nousevan yhtyeen kansissa.

Vanhaan malliin

Vahvan akateemisen taustan omaava Bad Religionin keulahahmo kunnioittaa amerikkalaista kansanperinnettä. Puhdasverinen country-albumi on hänen lännenjukkansa.

Eihän olla vielä perillä?

RMS Deep Purple murtaa jäitä tyylilleen uskollisesti ja vihjailee viimeisen telakkapaikan olevan jo katsottuna.

Striit doogs nevö ritaiö

Suomalaisen rockin voimahahmo iskee vielä yhden albumillisen ajatonta rytkettä kehiin. Päällikön komennuksessa levyllä vierailevat Michael Monroe ja Ile Kallio.

Pusuja ja perkeleitä

Enpä muista elokuvaa, jossa siirappinen romanttisuus ja harmonia kohtaisivat groteskiuden ja hirveydet näin kaukana janan päissä. Sodan mielettömyyden mestarillinen kuvaus jää inhottavasti päähän ”soimaan” useaksi päiväksi. Ensimmäinen laivatykkien mylväisykin meinasi raapaista muovit hampaista leffateatterin lattialle.

Herätkää pojat, missaatte apokalypsin!!

On nämäkin prinssiruususet vetäneet unta palloon joidenkin mielestä jo yli 25 vuotta. Nyt on osittain unihiekat pesty silmistä ja tunnelmakin on synkkä, kuin viimeisinä aikoina.

Henkien saartama

Loirin mahdollisesti viimeiseksi jäävä albumi on henkinen matka maailman ympäri 80 minuutissa. Kaikennähneen laulu ja hypnoottisen askeettiset sovitukset vievät kuulijankin isojen kysymysten äärelle.

Transsiinkutsu

Matikkametallimaistereiden uusin on auditiivinen koettelemus isolla Koolla.

Väärin menestytty!

Jättimäiseksi ilmiöksi hämäräperäisellä imagollaan ja propagandallaan pikavauhtia noussut Ghost saarnaa yhden uuden ja muutaman cover-biisin voimalla.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Jari Kuusisto