Jaakko Eräpuu

Musiikki edellä ääntä päin

Porvoolainen Erik Lindroth on muusikko ja studioammattilainen, mutta se ei estä häntä ymmärtämästä hyvän äänentoiston päälle. Vanhan puutalon olohuoneessa eli kotitarkkaamossa moderni audioteknologia ja perinteinen hifi sulautuvat luontevaksi laitekokonaisuudeksi, jonka parissa onnistuvat niin työsessiot kuin fiilistelykin.

Jylhän Pohjolan jaloste

Rockadillon sarjassa "uudelleen masteroidut Pekka Pohjolan klassikot" on edetty jo vuoteen 1992, jolloin julkaistiin alkuperäinen Changing Waters, maestron yhdestoista ja kolmanneksi viimeinen studioalbumi.

Kova luu kokoisekseen

PMC, Professional Monitor Corporation, jonka kotikäyttöön suunnatun mallissarjan pienin ja edullisin Twenty .21 herätti jopa orastavaa omistamisenhalua. Vastaavia tuntemuksia ei kirjoittajalla ole saanut aikaiseksi yksikään aktiivinen monitorikaiutin.

Kulkumies ja kitara

Jazzpianisti Oscar Petersonin myöhempien aikojen combossa pitkään kitaroinut Ulf Wakenius on melkoinen maailmanmatkaaja, niin maantieteellisesti kuin musiikillisestikin. Jälkimmäiseltä puolelta on nyt oikein julkituotu todistekin. Vagabond kuljettaa kuulijaansa ympäri musiikillisen maapallon, mutta ei jämähdä nipuksi soitannollisia postikortteja.

Hammondit höyryten

Rehevän jazzin perinteitä pöyhivä trio vierailijoineen ottaa mittaa genren klassikoista keulillaan ikuinen lupaus, saksofonisti James Carter. Urut kiehuvat keitoksen keskiössä, vaikka pääasiallinen solisti onkin rouhea foni.

Sorvaten ja viilaten

Ei vaarin vinyylivarannon tutkiskelu raskaan hifin härdelliä edellytä, eivät myöskään myöhäisherännäinen audiotrendikkyys tai divareista löytyneiden albumiaarrearkkujen availu. Perustason levysoittimella yltää varsin pitkälle, kunhan se on vähintään Rega RP1:n tasoinen kapistus.

Skarppisointinen sijoituskohde

Mistä erottaa hifiharrastajan ja musiikinkuuntelijan toisistaan? Ensin mainitun mielestä metrin pätkä epäsopivaa kaapelia pilaa koko laitteiston äänen, jälkimmäinen huomioi piuhat vasta etsiessään yhdistelmälaitteen takana syytä siihen, miksi musiikki ei kuulu.

Kaksi kuutiota avaruutta

Kun olisi tarvis saada siivoa ääntä kannettavalta tietokoneelta ulos ilman satasien satsausta, verkkovirtaa tai kaapelihässäkkää, ovat hyvät neuvot tarpeen. Miten olisi USB-liitännästä soundin lisäksi käyttöjännitteensä kopaiseva kuutiopari?

Tilaa syöte RSS - Jaakko Eräpuu