Heikki Teittinen

Helppo ja huomaamaton

Yhä harvempi kuluttaja on enää 1980-luvun suurstereojärjestelmien perään massiivisine kaiuttimineen ja laiteräkkeineen. Sen sijaan käyttöä olisi sisustusystävälliselle, kompaktille ratkaisulle, joka kuitenkaan äänellisesti ei ole pettymys.

Isossa Skaalassa

Muutama viikko sitten Kuopioon yleisölle avattu uusi Finnkinon Scala –elokuvateatteri tarjoaa elokuvan ystäville uusinta teknologiaa ja parasta mukavuutta. Scala esittelee Finnkinon kokonaan uuden sukupolven teatterit, joissa leffakokemus on nostettu täysin uudelle tasolle.

Modernisti perinteinen

”DJ-sarjan kaiuttimet on suunniteltu toistamaan modernia musiikkia", näin alkaa tuotekuvaus valmistajan kotisivuilla. Mutta onko moderni musiikki ylikompressoitua klubijumputusta vai kehittyneemmän teknologian avulla tuotettua laadukasta musiikkia?

Valtakunnan rajat uusiksi

Existence Loudspeakers esitteli lauantaina 23.3.2013 uusimman lippulaivamallinsa, Existence Empiren. Koripallomiehen mittainen veistos on toteutettu bipoolarisena laajakaistaviivalähteenä, jossa laajakaistaelementit ovat suotamattomat.

Kymmenen tien risteys

Monikanavaprosessorit ovat monelle vielä tuntematonta ja outoa aluetta. Mitä ne oikein ovat kun niistä ei saa suoraan ääntä ulos, liitäntöjä on hirvittävä määrä, joista osaa en edes tunne? Käyttöä ei oikein keksi ja hintaa on silti enemmän kuin hunaja ja mansikat yhteensä.

Ranskalaista eleganssia

Suomalainen mielikuva ranskalaisesta insinööritaidosta keskittyy lähinnä autorintamalle Renaultin ja Citroënin tapaisiin mielleyhtymiin, jotka ovat jakaneet kannattajakuntaansa kahtia. Vaikka ansioituminen autojen saralla ei ole ehkä tuonut sitä kirkkainta kunniaa niin se ei tarkoita, etteikö muilla aloilla ranskalainen aistikkuus ja tunteiden särmä takaisivat erinomaista suoritusta. Tällä kertaa ranskalainen suunnitteli ja toteutti vahvistimen ja hyvä vahvistin siitä tulikin.

Aktiiviliikkujan kuulokkeet

Korvan sisälle änkeävä in-ear vai säätyväpantainen peruskuuloke? Mikä kestää melontaroiskeet, mikä toimii penkkiurheilussa ja mikä pysyy parhaiten päässä rajuimmallakin lenkillä? Nyt se selviää.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Cambridge Audion uutukainen Azur 551R on yksinkertaisuudesta pitävän kotiteatteriharrastajan laitteistoon uusi sydän. Stereokuuntelijoille vahvistin on merkki paremmasta, vaikka lopputuomio jääkin kuuntelijan harteille.

Kaunista, hyvää ja helppoa

Tivoli Audion matkaradio on onnistunut kokonaisuus, joka yhdistää designin, toimivuuden ja helpon käytettävyyden. Se tarjoaa mukavaa ääntä pienessä koossa sekä käyttäjäystävälliset toiminnot. Tarpeen vaatiessa se toimii myös aktiivikaiuttimena.

Budjetti-ihme

Kotiteatterivahvistimet saavat kriittisimmiltä entusiasteilta välillä sapiskaa äänenlaadustaan. TX-NR609 ei, se tarjoaa musiikinkuuntelijalle sekä hyvää äänenlaatua että arvokkaan Spotify-tuen.

Tilaa syöte RSS - Heikki Teittinen