konsertti

Pori Jazz 2016

Se on täällä taas: keskikesä ja Pori Jazz. Esiintyjälistaus, mm. Snarky Puppy, Dweezil Zappa, John McLaughlin, Vieux Farka Touré ja Imelda May, saa nopeasti aikaan pavlovilaisen reaktion ja suoranaisen autuuden. Vielä kun koko festivaali tuntuu siltä kuin oleskelisi omassa olohuoneessaan, mitä nyt vain salaisen puutarhan keskellä luonnon helmassa... Voi pojat!

Huutomyrsky Saimaalla

Mikkelin rock-mainetta ylläpitäneen Dinosaurockin jälkeläinen, Jurassic Rock, järjestettiin jo yhdeksättä kertaa. Lähes 20 000 kävijää nautti inkkarikesäisistä festaritunnelmista Saimaan rannalla, Kenkäveron vanhan pappilan idyllisessä pihapiirissä ja lähipelloilla.

Rival Sons

Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, sielukasta retrorokkia saarnasmiehen kera. Aiemmin tänä vuonna Suomessa käydessään Rival Sons esiintyi Hartwall Areenalla Aerosmithiä lämpäten, tällä kertaa miehet vetivät tuvan täyteen The Circuksessa.

Ihmisäänen puhtaaksi polttava voima

The Holmes Brothers vieraili Helsingin Savoy-teatterissa viime viikolla tuoden paikalle pursuavan matkalaukullisen musiikkia Amerikan etelästä – bluesista kantriin, soulista gospeliin – funkaten, groovaten ja hymyillen. Konsertin jälkeen täytyi istua hetkinen paikoillaan keräten itseään konserttisalin ulkopuoliseen todellisuuteen.

Soopatykit hämmentää taas

Epämääräisen maineen aikanaan itselleen hommannut huumoriretkue juhlistaa pitkää uraansa Suomen kiertueen merkeissä.

Vapaan musiikin jäljillä – saamelaisuudesta Persian mystiikkaan nykyrytmeillä

Viime viikolla Helsingin Juhlaviikot, ukkoskuurot, Wimme Saari, Tapani Rinne sekä Azam Ali Niyaz-kokoonpanonsa kera tekivät voimakkaita taikoja yhdistellen perinteitä, uteliaisuutta ja konemaailmoja. Lopputulos oli napakymppi. Lisäksi keskustelemme Azam Alin kanssa mm. musiikkibisneksen brutaaliudesta.

Jatsia, bluesia, funkkia, soulia, fuusiota ja nestehukkaa Porissa

Pori Jazz 2014 oli mitä erinomaisin kokemus pillimehuskandaaleineen, kassien kaiveluineen ja monipuolisine artisteineen. Vähän jäi nälkäkin. Suomeksi sanottuna: tässä tulee festariraportti John Némethin, Raoul Björkenheimin, Bettye LaVetten, Suzanne Vegan, George Clintonin & P-Funkin, Snarky Puppyn, Bob Dylanin, Pet Shop Boysin ja muiden kera. Kuvia, tunnelmia ja tietenkin mielipiteitä.

Boogiemenot luonnon helmassa

Ihmisen sielu lepää sen nauttiessa Suomen suvesta pittoreskin luonnon keskellä kuunnellen laadukasta elävää musiikkia sukat rullalla helmat heiluen. Tätä antoi Provinssirockissa piipahtanut North Mississippi Allstars menevän bluesin ja boogien voimin.

Metallia hyisessä suvessa – Sonisphere 2014

Suomen suvi on lyhyt, mutta vähäluminen. Sanonta piti hyvin paikkansa Sonispheren päättäneessä kuusiasteisessa sulosäässä, sillä vaikka hengitys höyrysi, niin vesisade ei muuttunut lumeksi. Nyt löytyisi tekstiä, kuvia ja videota Metallican ympärille rakennetusta festivaalista ilman ääriolosuhteita, olkaatten hyvät.

Bluesia Chicago-mausteella

Kulttuuritalon helteinen sali sai kokea aimo annoksen sähköisen ja urbaanin Chicago bluesin syntyhistoriaa Chicago Blues: A Living History -esityksen muodossa.

Sivut

Tilaa syöte RSS - konsertti