elokuva

Tervetuloa kotiin

Uusi vuosi, uusi Hämähäkkimies-elokuva, voisi vinoilla. Spider-Man: Homecoming aloittaa kolmannen kierroksen Spider-Man -elokuvia viidentoista vuoden sisällä. Tällä kertaa asiat ovat kuitenkin toisin. Spider-Man on palannut kotiin Marvelin jaettuun elokuvauniversumiin ja pääroolissa on historian paras Spider-Man. Tiukkaa tekee, etteikö elokuvasta sanoisi samaa. Ehkä sanonkin.

I am Groot

Ensimmäinen Guardians of the Galaxy oli yllätyshitti ja jatko-osa oli itsestäänselvyys. Toisessa osassa syvennetään ensimmäistä maailmaa kompastelematta jatko-osien perusongelmiin. Galaksin Vartijoiden tarinan toinen osa on kevytscifiä parhaasta päästä kieli tukevasti poskella.

Here be monsters…

King Kong on osa elokuvan historiaa ja kulttuurista psyykeä. Todennäköisesti kaikki tietävät kuka King Kong on. Kong: Skull Island on jälleen yksi näkemys samasta tarinasta. Se kuitenkin ottaa rohkeasti etäisyyttä muihin versioihin sijoittamalla tapahtumat kokonaisuudessaan mystiselle Pääkallosaarelle, eikä lopullista taistelua Empire State Buildingin huipulla nähdä ollenkaan.

Elegia hänelle, joka oli paras siinä, mitä teki

Vuosi on 2029. Mutantteja ei enää ole ja sankarien aika on ohi. Wolverine on enää myytti. Jäljellä on vanha mies nimeltä Logan. Vuodet ovat tehneet tehtävänsä. Logan toimii autonkuljettajana huolehtii entisestä mentoristaan Charles Xavierista. Muut X-menit ovat poissa. Vasten tahtoaan Logan saa huolehdittavakseen Lauran, joka on kovin samanlainen, kuin Logan itse. Ehkä vanhalla miehellä on vielä jotain annettavaa.

Bruce Wayne asuu Batmanin ullakolla

The Lego Movien jälkeen The Lego Batman Movie oli lähes pakollinen. Monesta mestarillisen elokuvan parhaasta hetkestä vastasi Will Ferrelin täysin pitelemätön Batman. Mutta kantavatko Lepakkomiehen siivet kokonaisen elokuvan verran?

John, oletko alkanut taas töihin?

John Wickin tarina jatkuu luvulla kaksi. Ensimmäinen osa oli yksi tämän vuosituhannen parhaista toimintaelokuvista. Toinen osa jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen päättyi – niin tarinan, kuin toiminnankin suhteen.

Likainen tusina avaruudessa

Sota tähtien keskellä jatkuu. Rogue One kertoo tarinan, johon alkuperäisen elokuvan ikonin asemaan päässeessä alkutekstissä viitattiin. Joukko kapinallisia varastaa Imperiumin uuden Kuolemantähden suunnitelmat.

Pusuja ja perkeleitä

Enpä muista elokuvaa, jossa siirappinen romanttisuus ja harmonia kohtaisivat groteskiuden ja hirveydet näin kaukana janan päissä. Sodan mielettömyyden mestarillinen kuvaus jää inhottavasti päähän ”soimaan” useaksi päiväksi. Ensimmäinen laivatykkien mylväisykin meinasi raapaista muovit hampaista leffateatterin lattialle.

Samaan aikaan toisella puolen…

Marvelin elokuvauniversumi jatkaa laajenemistaan. Tällä kertaa ylitetään todellisuuksien väliset rajat ja taivutellaan luonnonlakeja. Näyttämölle astuu tohtori Stephen Strange.

Me ollaan synkkiä pahiksia

Suicide Squadin ensimmäinen puolituntinen lupaa hyvää, mutta loppuosa on järkyttävää puluntuubaa paria kohtausta lukuun ottamatta. Kenties David Ayer ohjasi alkuosan sekä ne muutamat toimivat kohtaukset ja loput ohjauksesta hoiti kirjanpito-osaston kesäapulainen.

Sivut

Tilaa syöte RSS - elokuva