Oppaat - neuvoja laiterumban tueksi

Hyvä-ääninen ja kauniisti mittautuva PL36-budjettivaihtoehto 2a3:lle ja 300B:lle

2a3- ja 300B-putket maksavat helposti satasia kappale, parhaat vain ovat hyvissä vahvistimissa jumalaisen kauniin kuuloisia. Tämä ohje kertoo suuntaviivat siihen, miten hyvin edullisella PL36-pääteputkella pääsee äänellisesti vastaavaan sarjaan.

Paljon iloa yhdestä pisteestä

Tämä rakennusohje on suuri äänenlaadullinen hyppäys Yksisilmäisistä veljeksistä. 15-tuumaisen kanssa saatat jopa päästä kaiutinvalinnan lopulliseen päätepisteeseen.

Pakottomasti ilman kotelovärittymiä

Äänilevy on koteloton kaiutin, jonka äänensävy on tasapainoinen ja se sopii hyvin myös putkivahvistimien seuraan.

Tarkkuus, neutraalius ja uskottavuus

Vertailukaiuttimen vaatimukset olivat niin moninaiset ja kummalliset, ettei kaupasta löytynyt sopivaa. Oli pakko tehdä itse tarkoitukseen sopivat.

Lisää voimaa, lisää uskottavuutta

Nitrosäiliö2 parantaa sitä, missä alkuperäinen Nitrosäiliö jätti eniten toivomisen varaan - mehevyyttä ja uskottavaa ison kaiuttimen tuhtiutta.

Paperilta todellisuuteen

Edellisissä osissa artikkelisarjaa käytiin läpi putkivahvistimen sielunelämää ja suunnittelua. Tässä viimeisessä osassa nakataan kuitenkin lyijykynä nurkkaan ja tartutaan järeämpiin työkaluihin, jotta "tahroista paperilla" viimein syntyisi tehtävänsä toimittava, todellinen vahvistin.

Putkivahvistin kärpästen lahkosta

Yksinkertainen, edullinen ja hyvä-ääninen putkivahvistin. Ja osat hankittavissa kotimaisesta kivijalkakaupasta yhdellä visiitillä. Oikeasti olin ajatellut suunnittelevani jo jotain aivan muuta, mutta en voinut sivuuttaa näin hyvää haastetta.

Putkivahvistimen sielunelämä selväksi

Putkivahvistimen rakentaminen kiinnostaa, mutta alkuun pääseminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta? Tämän artikkelisarjan tarkoitus on paitsi nostaa mystiikan huntua putkilaitteiden yltä, myös esitellä yksinkertainen ja hinnaltaan hyvin kohtuullinen vaihtoehto rakentelu-uraansa aloittelevalle harrastajalle.

Eksotiikkaa välttäen, ja lopuksi himoiten

Tästä ei edes pitänyt tulla rakennusohjetta vaan vain kaiuttimet kaverille. Eikä edes sillä elementillä, mihin minä rakastuin.

Motto: Hyvä päätevahvistin tarvitsee hyvän etuvahvistimen.

Piintynyt harrastaja haluaa erillisen päätevahvistimen ja etuvahvistimen. Tällöin tulee enemmän joustoa koota mieleisensä kokonaissysteemi, noita kahta sekä RIAA-osiota kun voi sitten vaihtaa ja sovittaa mielensä mukaan. Useimmat ovat myös sitä mieltä, että hyvä etuvahvistin parantaa kokonaissoundia.

Minimibudjetilla ja maksimivirneellä

Teini ei ole aina viimeisen päälle hienostunut, mutta osaa sekä olla itse innostunut että ympärillään olevia innostava. Oikein työllistettynä Teini hoitaa hommat kotiin ja pitää samalla tunnelman korkealla. Tarvittaessa Teinejä voi käyttää kolmen, viiden tai seitsemänkin ryhmissä.

Vanhentunut uusi 4K-televisio tai -projektori?

Kotiteatteriharrastajan elämä on vaikeaa. Vähän väliä tulee jotain uutta ja houkuttelevaa, jota jo olemassaoleva kalusto ei pystykään toistamaan. 4K-kuva on isolla ruudulla erittäin kova juttu, mutta sellainen asia kuin HDCP 2.2 on syytä olla tiedossa.

Napakka ja läpikuultava

Halvat osat ja suuri herkkyys. Tasapainoinen, helposti hienosäädettävä ja läpikuultavan napakka soundi. Oikein rakennettuna kevyesti liikuteltavissa. Kaiuttimet kuunteluhuoneeseen, kotiteatteriin tai bileisiin.

30 euron kaiutin

Tosi pienelle ja tosi tosi halvalle kaiuttimelle on paljon käyttöä, kunhan sen äänenlaatu on tasapainoinen.

Hienomekaanisen esineen vaatimukset

Levysoitin lukee hiusta ohuemmasta urasta mikroskooppisen pieniä värähtelyjä. Se on siten myös hyvin herkkä monelle ulkoiselle mikroskooppisen pienelle häiriölle. Onneksi niitä on mahdollista välttää.

Oikea suunta signaalille

Ilmateitse välitettävä nettiyhteys on herkkä häiriöillle, mutta suurimpaan osaan niistä on tarjolla yksinkertainen apu.

Highendiä kohtuukustannuksin

Yksinkertainen kytkentä, edulliset perusosat ja palkitseva äänenlaatu. Ei aloittelijan ensimmäinen projekti, mutta syntyy kyllä pienellä kokemuksella.

Läpikuultavaa voimaa

Koaksiaalielementti on pop. Iso elementti on pop. Nyt ne saa yhdessä rakennusohjeessa, joka hätistelee äänenlaadullaan Nitrosäiliötä.

Litteä, mutta mehevä

Subwooferin ei ole pakko olla kuution muotoinen, tai edes pätkä paksua putkea. Peerlessin uusi XLS-sarjan bassoelementti mahdollistaa 10 cm litteän subbarin rakentamisen!

Koherenssia tarjoushintaan

Yhdestä pisteestä säteilevä koaksiaalielementti on kompromisseineenkin joillekin se ainoa oikea. Vaikka jenkkiläisen Eminencen elementit maksavat diskanttidrivereineen satasen per kaiutin niin äänenlaatu riittää moneen käyttöön.

Keveyttä, tehokkuutta ja hurjan hyvä äänenlaatu

Kolvisormea kutittaa ja tarvitset tekosyyn pylväsporan ostoon? Vanha kaunis vahvistin on korjauskelvoton, mutta tyylisyistä haluaisit pitää kotelon osana sisustusta? Haluat Hypexin vahvistimen koska se kuulostaa erinomaiselta? Kaikki hyviä syitä ottaa vahvistinprojekti työn alle.

Potku + paine = piristys päivään

Teitkö Dynamiitit tai Nitrosäiliöt ja lastulevysormea jäi vielä kutittamaan? Totta, niille ei riitä mikään sisustussubbari seuraksi. Paitsi, onhan se jääkaappipakastinkin osa sisustusta...

Täydellinen bassotoisto ilman huonekorjainta?

Hyvä akustiikka on aina hyvän äänentoiston A ja O. Keskiäänien ja diskanttialueen akustointi on vielä melko helppoa, mutta bassot - voisiko niille tehdä jotain ilman huonekorjausta tai resonaattorien laskukaavoja?

Tinkimätön rivariteatteri

Uuden kodin valinnassa Juhalla ja Sannalla oli tärkeä pointti, siellä piti olla tilaa sitten joskus viiden tai kymmenen vuoden päästä rakennettavalle kotiteatterille. Kiirehän projektilla ei pitänyt olla...

Sivut

Tilaa syöte Oppaat - neuvoja laiterumban tueksi