Artikkelit

Anarkiasta armoon

Vuoden 2019 Teosto-palkinto jaetaan pääsiäisen jälkeen 25.4. Esiraati on valinut kisaan seitsemän suomalaista teosta, joista viisi kuuluu ns. kevyempään musiikkiin ja kaksi konserttimusiikin puolelle.

Integrated Systems Europe

Iso, isompi, ISE. Messut, joilla en tiennyt oikeaa suuntaa noin sataan kertaan. Amsterdam, jossa kevät oli jo vauhdissa. Elektroniikkaa enemmän kuin aivokapasiteetti pystyi sulattamaan.

Lisää suomalaisia kaiutinvalmistajia, kaiken muun kivan lisäksi

Hifimessut 2018 toi kävijöilleen tuttuja tunteita ja uusia tuulia. Messuhuoneet ovat akustisesti aina todella hankalia, mutta moni näytteilleasettaja oli onnistunut taikomaan hyvin hienoa ääntä olosuhteista huolimatta. Toki parhaiten akustoidut erottuivat selvästi edukseen.

Hulluja nuo bretagnelaiset

Ranskassa tehdään erittäin tiukkaa hitechiä, joka välttää kaikkea eksotiikkaa ja tarjoaa asiakkaalle mukavuutta, selkeyttä ja ennen kaikkea toimintavarmuutta. Retki Storm Audiolle oli lämmin ja informatiivinen.

Claudio Bergamin, the metal (he)art

Raskasta rokkia ei voisi kuvitella ilman kansitaidetta. Audiovideo jututti Claudio Bergaminia, uusimman Judas Priest albumin "Firepower" kansitaiteen tekijää. Taiteilijan töitä on nähty myös suomalaisen nousevan yhtyeen kansissa.

Erään kappaleen tarina - Marraskuu: Tie

Rocklevyn tekemistä on verrattu tukkisavottaan. Lasken itseni harrastajaksi, mutta siitä, millainen työmäärä on saattaa idea kappaleeksi, minulla ei ollut mitään tietoa. Kunniakseni pääsin seuraamaan, kun rock-yhtye Marraskuu työsti kappaleensa Tie demosta julkaisuun. Hikeä, verta ja vähän kyyneliäkin.

It never entered my mind - muistoja Emusta

Uutinen Emu Lehtisen äkillisestä poismenosta kosketti. En ole ollut mikään Digeliuksen suurasiakas, mutta kymmeniä käyntikertoja ja levyhankintoja vuosien varrella on toki ollut. Minulle – kuten epäilemättä lähes kaikille Emun asiakkaille – jäi hänestä lämpimiä muistoja

Laaja kattaus herkkuja

Hifi- ja highend-messujen perinne elää. Tapahtuma muokkautuu vaatimusten mukana, mutta näyttää pysyvän hyvin päivän menossa mukana.

Kuunnelkaa musiikkia, katsokaa elokuvia

Ellei joulurauha ole jo itsellesi julistunut, laita levy soimaan ja anna sen piristää askareita.

Muusikko, moottorimies ja hifisti

Penaudio on suomalainen kaiutinmerkki, jolla on yllättävän vähän näkyvyyttä Suomessa. Suurin osa tuotannosta menee ulkomaille, etenkin Aasiaan. Vaan millainen on mies, Sami Penttilä, Penaudion perustaja?

Musiikin alkemistit ja pillipiiparit

Mikä saa ihmisen kulkemaan saman bändin keikoilla vuodesta toiseen? Miten luoda tenhoavaa musiikkia vuosikymmenien ajan, vielä perheenä? Mitä tarkoittaa duende? Mukana vastikään ilmestynyt Honey B & T-Bones -musiikkivideo!

Kenelle vuoden 2016 Teosto-palkinto?

Suomen kokenein (?) toimittaja Jouko Alanko veikkaa Teosto-palkinnon kolmen kärjen.

Neljättä vuosikymmentä musiikki edellä asiakkaita kuunnellen

Stockmann lopetti levyjen myynnin. Anttilan verkosto harvenee, ja levyosastot ovat pieniä. Moni perinteikäs levykauppa on joutunut laittamaan lapun luukulle. Kivijalkakauppoja on koko ajan vähemmän. Levyikkuna täyttää 31 vuotta ja jatkaa edelleen. Miten tämä onnistuu Keravan kokoisessa kaupungissa?

2015 oli hyvä hifivuosi

Vuosi 2015 toi meille niin hyviä tuotteita kuin hienoja kokemuksiakin. Voiko niistä edes poimia houkuttelevimpia vai pitääkö minun antaa teidän tehdä se?

Paras mahdollinen lähtöasetelma

CMX teki joulukuussa kolmen keikan minikiertueen. Settilistalla vain kappaleita, joita on soitettu joko harvoin, kauan sitten taikka ei koskaan livenä. Lähtöasetelma oli siis paras mahdollinen ja Tavastialla nähtiin yksi orkesterin parhaista keikoista koskaan. Olin sattumalta paikalla.

Isompi, parempi ja mustempi

Teekkareilla on ihan sairaan hieno leffateatteri, luonnollisesti itse rakennettu. Cinemascope-muotoinen iso ja hyvä kuva, erinomainen äänentoisto ja tietysti oikeat leffateatterin penkit.

Ääni rockille

Klaus Flamingin rockintäyteinen rupeama radiossa on jo lähes 30 vuoden mittainen. Olen itsekin kova ”klasufani”, joten ilahduin kovasti, kun harvoin haastatteluja antava juontajalegenda lupautui AudioVideo.fi:n jututettavaksi.

Digitaalilapsi vinyyliä kyntämässä

Vinyylilevysoitin on täysin järjetön kapistus. Iso, epäkäytännöllinen ja teknisesti digitaalisisarta heikompi. Ja silti ajatuksen tasolla siinä oli jotain kiinnostavaa. Todellisuutta pääsin tutkailemaan saatuani haltuuni muutaman soittimen. Tämä on minun ensikosketukseni vinyylitoistoon.

Mitä minä opin levysoittimista?

Kymmenen uutta levysoitinta ja melkein yhtä monta käytettyä. Levydivareita, kirppareita, uusia äänilevyjä. Mitä jäi levysoitinsarjasta käteen? Onko se niin kivaa kuin voisi hypen perusteella olettaa?

Valitsemanne myrkky on valitettavasti lopussa

Vuodesta 2000 toiminut Poisonblack ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. On mahdollista, että viidentoista vuoden ja kuuden albumin jälkeen yhtye on tiensä päässä.

Hifimessuja etsimässä

Hifimessujen uusi tyyli ehti saada paljon kitkeriä kommentteja jo ennen messujen alkua. Ei enää soundin rakentamista hotellihuoneeseen vaan kamat levälleen isoon halliin. Ovatko hifimessut - sellaisina kuin me ne muistamme - kuolleet?

Huutomyrsky Saimaalla

Mikkelin rock-mainetta ylläpitäneen Dinosaurockin jälkeläinen, Jurassic Rock, järjestettiin jo yhdeksättä kertaa. Lähes 20 000 kävijää nautti inkkarikesäisistä festaritunnelmista Saimaan rannalla, Kenkäveron vanhan pappilan idyllisessä pihapiirissä ja lähipelloilla.

Syntisen gospel keskellä yötöntä yötä

Hyypän Hoodoo suuntaa kesälaitumille tehden juhannustaikoja, laulellen syntisten gospelia ja vieraillen kansantanhujen rakastavassa huomassa. Viinaa, deliriumia, haitareita, jouhikkoja ja pöpelikköjä. Tulee sitä lopulta myös rauhoituttua luonnon helmassa. Sataa tai paistaa.

Fiilispohjalta

Älppäreistä melutaan nyt paljon. Levyjä myydään, soittimia myydään ja kirpparihenkikin on korkealla. Mistä on kysymys?

Sivut

Tilaa syöte Artikkelit